Přátelství u konce! Boj o trůny ve welterové váze UFC přitvrzuje

Přátelství u konce! Boj o trůny ve welterové váze UFC přitvrzuje zdroj: Profimedia

Usman se asi s Covingtonem neutká, ten se okamžitě pustil do svého kolegy, aby "promoval" případný zápas.

Welterová divize UFC nebyla ještě donedávna příliš divácky zajímavá. Někdejší šampion Tyron Woodley se chtěl stát rekordmanem v počtu po sobě jdoucích titulových obhajob. Předváděl však často přetaktizované výkony, které si nejednou vysloužili bučení fanoušků v hledišti.

Věci se však daly do pohybu, když Kamaru Usman z Nigérie Woodleymu titul sebral. Mezi ním a nepříliš populárním Colby Covingtonem už dávno existovala vzájemná nevraživost, takže se dalo čekat, že jejich vzájemný zápas bude následovat. Jenže Usman vypadl na delší dobu ze hry kvůli zranění. UFC se tedy rozhodlo korunovat prozatimního šampiona, kterým se stal právě Covington. Logicky by teď tedy měl následovat souboj o sjednocení welterového titulu. Spekulovalo se o UFC 244 v New Yorku a Covington podle svých slov se soubojem souhlasil. Připustil ale také, že se nebrání ani jiným zápasům.

„Jestli to budou Diazovi, můj nejlepší kámoš (Jorge Masvidal) nebo Marty Fake Newsman (pozn. přezdívka, kterou dal Covington Usmanovi), svůj titul budu obhajovat druhého listopadu v Madison Square Garden, protože si to přeje Donald Trump.“

Jorge Masvidal - Ben Askren zdroj: Profimedia

Podle posledních zpráv se jednání o sjednocujícím zápase zasekla. Jorge Masvidal knockoutoval Bena Askrena a zájem o jeho osobu enormně vzrostl. Hodně hlasitě o sobě dal vědět navrátilec Nate Diaz, který hned po zápase vyzval právě Masvidala k souboji o svůj imaginární titul „největšího tvrďáka ve hře“.

Tahle potenciální bitva dvou drsných hochů vzbudila enormní zájem fanoušků i médií a zastínila v podstatě všechny ostatní možné zápasy ve welterové divizi. Masvidal nejprve chtěl zápasit o titul, ale na Twitter napsal, že Usman nechce zápas podepsat.

„Hej Nate, s**t na ty lůzry, vidíme se v Madison Square Garden. BMF titul ve hře!“ tweetnul Masvidal o pár dnů později. Tohle samozřejmě namíchlo prozatimního šampiona Covingtona, který zřejmě doufal, že se stane hlavní hvězdnou chystaného eventu v New Yorku. Ačkoliv s Masvidalem oba trénují v American top teamu a zdálo se, že jsou kamarádi, Colby se na Twitteru do svého týmového parťáka opřel pěkně zostra.

covington Colby Covington | zdroj: Profimedia

„Jorge, vím, že jsi hloupý a zoufalý, ale nazval si ten učednický titul špatně, juniore. Čtení je základ a #nezbytněnutné. Stejně tak jako je k získání titulu nezbytně nutné vyhrávat. Měl bys někdy zkusit obojí, ty špíno.“ Je to obrat o 180 stupňů, protože ještě nedávno Covington přirovnával sebe a Masvidala k Batmanovi a Robinovi a hovořil o tom, že kdyby jeho „kamarád“ dostal šanci jít o titul, nestál by mu v cestě. Teď se ale zdá, že se brzy možná dočkáme jejich vzájemného zápasu.

Ve welterové váze se to tedy pěkně zamotává a zdá se, že o ní v nadcházejících dnech ještě hodně uslyšíme, protože nabízí několik potenciálních divácky velmi zajímavých zápasů.

Zdroje:  Vlastní , MMA Fighting

Nejnovější články