Reakce bojovníků na šokující KO od Tuivasy a Adesanyovu obhajobu titulu

Reakce bojovníků na šokující KO od Tuivasy a Adesanyovu obhajobu titulu Tai Tuivasa se napřahuje pro úder určený Derricku Lewisovi. | zdroj: Getty Images

Tai Tuivasa i Israel Adesanya jsou hlavními vítězi turnaje UFC 271. A reakce jejich kolegů bojovníků na sebe nenechaly dlouho čekat.

V hlavním zápase turnaje UFC 271 obhájil šampion Israel Adesanya svůj titul ve střední váze proti Robertu Whittakerovi, když bral po pěti kolech vítězství na body. Šlo sice spíše o taktický souboj než krvelačnou bitvu, ale oba bojovníci ukázali, že byli velice dobře připraveni a oba měli v zápase skvělé momenty. A od svých kolegů si vysloužili tyto reakce:

„Pořád jsem jediný ;)“ napsal Jan Blachowicz, který jako jediný bojovník porazil Adesanyu v MMA.

„A pořád (je šampion)“ měl z vítězství svého afrického krajana radost šampion těžké váhy Francis Ngannou.

„Moje srdce je s Robertem, ale moje mysl říká Adesanya,“ tipoval výsledek zápasu Khabib Nurmagomedov.

„Páni, dejte mi kteréhokoliv z těchto chlapů. Kteréhokoli. Kdykoliv,“ vzkázal na Twitteru Marvin Vettori. Po chvíli si ještě rýpnul do bývalého šampiona tím, že „Whittaker se bojí.“

Israel Adesanya vs. Robert Whittaker Israel Adesanya zasahuje Roberta Whittakera svým kolenem. | zdroj: Getty Images

„Tohle jsou pro mě snadné peníze, 0 wrestlingu. V prvním kole ho zabiju,“ zauvažoval nahlas o úrovni svých potenciálních soupeřů nebezpečný Khamzat Chimaev.

Mezi bojovníky se ale objevili i takoví, kteří místo Israela Adesanyi viděli vyhrát spíše Roberta Whittakera. Jedním z nich byl také vyzyvatel a ostřílený zápasník Justin Gaethje: „Whittaker vyhrál 3., 4., a 5. kolo.“

„Dal jsem to Izzymu 3-2, ale klidně by to mohlo být, že by rozhodčí dal 3 kola Whittakerovi,“ uznal vyrovnaný zápas Ben Askren.

„3-2 Izzy nebo 3-2 Whittaker,“ viděl to stejně současný šampion bantamové divize Aljamain Sterling.

S výkonem v hlavním zápase nebyl moc spokojený Michael Chandler, který měl za to, že zápas byl přetaktizovaný a chyběla mu pořádná akce:

„Věřte mi, miluju Izzyho. Ale dostali jsme se do bodu, kde tam dominantní šampion jenom stojí, odbouchá pár úderů za kolo a neprohraje, ledaže by ho někdo načapal a vždycky dostane výhru. Izzy dostal pořádně zaplaceno za svoji poslední smlouvu… BOJUJ, ne že budeš jenom spárovat.“

„Ne,“ okomentoval velice stručně a ne příliš jasně souboj Chael Sonnen.

Velké pozdvižení vyvolal také výsledek zápasu mezi australským ranařem Taiem Tuivasou a americkým bombardérem Derrickem Lewisem. Tuivasa, který byl do té doby 11. v žebříčku těžkých vah totiž ve druhém kole tvrdě knockoutoval třetího muže těžké divize, Derricka Lewise svým loktem a všechny tak šokoval. Zvláště poté, co se sám dostal do úzkých, když byl pod palbou Lewisových tvrdých úderů.

„Ohhhhh Tuivasaaaa,“ zvolal na Twitteru Al Iaquinta.

„Je v pohodě,“ použil vtipně hlášku Derricka Lewise jeho kolega z bantamové váhy Marlon "Chito" Vera.

„Tuivasova brada je šílená! Páni, knockoutoval Lewise!“ obdivoval výdrž australského bojovníka Ben Askren.

„Skvělý zápas těžké váhy,“ okomentoval souboj Dominick Reyes.

„Klec zabránila tomu, aby Lewisova hlava mohla někam po úderu uhnout. Tvrdý loket od Bam Bama! Šílený zápas,“ rozebral ukončení Aljamain Sterling.

„Wow! Brada Taie Tuivasy je něco šíleného!!!“ poznamenal Brad Tavares.

„Zajímalo by mě, kolik bot je teď v aréně zutých,“  narážel Belal Muhammad na oslavnou „shoeye“ Taie Tuivasy a jeho fanoušků.

Zdroje:  BJPenn.com , mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články