Redakce tipuje výsledky zápasů na UFC 286

Redakce tipuje výsledky zápasů na UFC 286 UFC 286 | zdroj: FOTO: UFC

UFC 286 přinese spoustu zajímavých zápasů, v redakci jsme si tedy zkusili zahrát na jasnovidce a tipnout si vítěze těch pro nás nejzajímavějších.

Leon Edwards vs. Kamaru Usman

Tomáš Bříza: 

Leonovo vítězství pro mě asi navždy zůstane jedním z nejpamátnějších okamžiků v dějinách UFC. Byl to pohádkový příběh a budu Rockymu držet pěsti, aby pokračoval. Věřím, že posledně jeho výkon negativně ovlivnila vysoká nadmořská výška a teď nebude mít s fyzičkou problémy. Zároveň mi ale přijde, že nemá úplně takové to bojovné srdce, aby se dokázal kousnout a o vítězství se rval. Myslím, že Kamaru tentokrát nejspíš opět vsadí na wrestling, aby jej v prvních kolech maximálně unavil, než jej v posledních kolech ukončí. Ale budu celou dobu doufat, že se pletu a Leon šampionem zůstane.

TIP: Usman TKO ve 4. nebo 5. kole

 

Aleš Smutný:

Po minulé tipovačce mám chuť přenechat svou tipovací maršálskou hůl nějaké chobotnici či želvě, ale zkusím to. Usmana sleduji od jeho účasti v The Ultimate Fighter a je bizarní, jak se stále zlepšuje - a zároveň jak ho víc a víc zrazuje jeho tělo, především kolena (už před lety řekl, že nemůže běhat) a to vedlo i k prohlášením, že má před sebou jen pár zápasů - alespoň před ztrátou titulu. Což ovšem v kleci zatím nepoznáte a platilo to i skoro čtyři a půl kola druhého zápasu s Edwardsem. Takže, papírově, by měl Usman opět Edwardse přejet a ideálně se nenechat knockoutovat v posledních chvílích. Jenže, tentokrát nebudu sázet na racionalitu a analýzy a prostě sáhnu k MMA ezoterii, která také funguje. Edwards je pořád dynamický, co víme, netrápí ho žádná zranění a na rozdíl od Usmana nekoketoval s odchodem do zaslouženého důchodu. Takže, když budu věštit z kávové sedliny, vidím mnohem dominantnější výkon Edwardse, vyrovnaný zápas, kde bude Usman bodovat především zápasem a konec někdy ve třetím kole, kdy mladší bijec udrží svůj šampionský pás a pošle Usmana rehabilitovat kolena v lázeňském resortu Ramzana Kadyrova.

TIP: Edwards KO v 3. kole

 

Michael Cron:

Vítězný kop Leona Edwardse na hlavu v pátém kole jejich předešlého zápasu byl jedním z nejemotivnějších momentů minulého roku. Teď bude ale čas se z té pohádky probudit. Usman se z drsného KO podle mého poučí a místo zkoušení štěstí v postoji se vrátí k těžkému wrestlingu a pokusí se Leona celých 5 kol kontrolovat ve stylu například jeho prvního zápasu s Masvidalem. Nebude to hezké, možná přiletí směrem ke kleci i nějaké to pivo, ale Kamaru se stane opět šampionem.

TIP: Usman na body

 

Justin Gaethje vs. Rafael Fiziev

Aleš Smutný:

Gaethje asi nikdy nebude opatrný bijec, byť jeho poslední zápasy ukázaly, že už se tolik nežene do přestřelek a raději se bude držet v taktickém odstupu. I díky tomu vyhrál absurdní bitvu s Chandlerem a proto… mu to stejně nebude nic platné proti hladovému žralokovi lehké váhy v podání Rafaela “Atamana” Fizieva. Ten je prostě rychlejší, mnohem, mnohem rychlejší než Gaethje, jeho technika se neustále zlepšuje a na rozdíl od něj nemá moc děr ve své obraně. Od Gaethjeho ani nehrozí nějaký urputný wrestling, který by limitoval jeho pohyb v kleci a tak myslím, že Fiziev udělá další krok v žebříčku nahoru a Gaethje si bude muset počkat na boj o titul ještě pár zápasů. Třeba v nějakém lázeňském resortu Ramzana Kadyrova. Náhoda? Nemyslím si.

TIP: Fiziev 

 

Michael Cron:

Uvidíme v přímém přenosu střídání generací? Špička divize lehké váhy by ho při vší úctě potřebovala jako sůl a mladý náčelník Fiziev by byl vítanou novou krví. Jeho výborný technický striking by proti staré gardě v osobě Justina Gaethjeho měl být účinnou zbraní, zvláště pokud se zaměří na tělo. Justina ale jde jen těžko odepisovat, v ruce má stále granát a nebude se rozpakovat ho použít. Přesto věřím, že bude mít v zápase navrch Fiziev. A to takovým způsobem, že si možná Justin ve své již trochu popletené hlavě vzpomene jak v mládí dělal wrestling a pokusí se o svůj druhý (sic!) strh ve své UFC kariéře. Nemyslím ale, že by mu to bylo k něčemu platné.

Tip: Fiziev na body

 

Tomáš Bříza:

Tak na tenhle zápas se opravdu těším, protože v něm padne kosa na kámen! Fiziev vylétl v UFC nahoru dost rychle, avšak celkově má v bojových sportech mnohem větší zkušenosti než Gaethje. Ten je ale schopen v kleci rozpoutat takový chaos, že bude Ataman mít co dělat, aby ho ustál. Já ale věřím, že se mu to povede.

TIP: Fiziev na body 

 

Gunnar Nelson vs. Bryan Barberena

Aleš Smutný:

Chudák Bryan BarbErena teď slouží jako bojovník pro dobré fightery, kteří ale potřebují znovu nahodit či prodloužit kariéru (RDA) a zároveň jejich soupeř nemůže vypadat moc neschopně. A pokud nedokáží Bryana zdolat, je jasné, že se na špičku už nikdy nedostanou (Robbie Lawler, Matt Brown). Gunni Nelson býval tak velký talent, až jsme všichni koukali, jakým sešupem se jde dostat do krize a tříleté pauzy “podporované” zraněními. Popravdě, Takašiho Satóoa, kterého po návratu porazil, neberu jako pořádnou výzvu. Něco mi říká, že Gunni je v jádru už vyčerpaný veterán a Barberena si jeho skalp pověsí do svého domu vedle Browna a Lawlera.

TIP: Barberena TKO v 2. kole

 

Michael Cron:

Rozdíl ve schopnostech Gunnara Nelsona a Bryana Barbereny je příliš velký a kromě nějakého "lucky" úderu by tento fight neměl mít Bryan jak vyhrát. Navíc vzal tento zápas jen pár týdnů předem a nemohl se na Gunnara pořádně připravit. Islanďan sice ve svých posledních zápasech působil jakoby bez jiskry, ale o nějakém velkém sešupu nemůže být řeč. Zápas s Edwardsem byl těsný a bodoví jej klidně mohli dát právě Nelsonovi a prohrát na body s Burnsem taky není žádná ostuda. Gunnar se poučí ze svého minulého zápasu se Satóem, kde jej malá aktivita na zemi připravila o bonus 50 tisíc dolarů a tentokrát půjde za ukončením, kterého by měl nejpravděpodobněji dosáhnout nějakou submisí.

TIP: Nelson, submise

 

Jack Shore vs. Makwan Amirkhani

Aleš Smutný:

Jack Shore jde o váhovku výš a čekat na něj bude lidské dynamo v podobě skvělého zápasníka Amirkhaniho. Ten má, na rozdíl od Shorea, brilantní jiu jitsu, ale slabinu v podobě faktu, že jeho dynamo jej stihne pohánět maximálně jedno kolo a pak už nemůže. Jeho zápasy vypadají tak, že čekáte, zda soupeře v prvním kole nějakým šíleným způsobem ukončí a nebo bude zbytek zápasu lapat po dechu. Shore je ovšem na tohle příliš dobře trénovaný a zkušený, takže…

TIP: Shore TKO v 2. kole

 

Muhammad Mokaev vs. Jafel Filho

Aleš Smutný:

Tohle bude jednoznačné a to až tak, že se nevyplatí ani riskovat možnost nějakého bizarního Filhova KO a na Mokaeva - vzhledem ke kurzu - sázet.

TIP: Mokaev submise v 1. kole

 

Jai Herbert vs. Ludovít Klein

Aleš Smutný:
Klein potká v kleci velmi nepříjemného protivníka. Herbert je přesně ten typ fightera, který bude mít vždy problémy s top 10 oponenty, ale dokáže překvapit každého, kdo by jej podcenil. Herberta požene dopředu britské publikum, nicméně, papírově by měl být slovenský borec dostatečně zkušený a technicky lepší, že si dovolím tipnout a doufat, že to nezakřiknu…

TIP: Klein na body

 

Tomáš Bříza:

Hebert v UFC zatím nenaplnil očekávání a nutně potřebuje vyhrát, jinak je celkem vysoká pravděpodobnost, že si bude muset hledat angažmá jinde. O to opatrnější zápas to z jeho strany bude a Klein by mohl být tím aktivnějším a zvítězit na body.

TIP: Klein na body

Nejnovější články