Rodriguez a Calvillo předvedly, proč je slámová váha atraktivní

Rodriguez a Calvillo předvedly, proč je slámová váha atraktivní zdroj: Profimedia

Neskutečný souboj skončil nejspíš spravedlivou remízou. Nikomu to nejspíš nevadilo, protože se jednalo o skvělý zápas. 

Slámová váha a souboj devítky s desítkou. Marina Rodriguez je další z bojovnic, kvůli kterým rádi vidíme ženské MMA. V tuhle chvíli rozhodně nejde o šovinistické prohlášení, protože dvanácti výhrami a jednou remízou se nemůže pochlubit téměř žádný muž. O to víc lákal souboj se Cynthiou Calvillo. Ta sice registrovala pouhých osm profesionálních utkání, ale zároveň disponovala pouze jedinou prohrou.

První kolo bylo především o pohybu. Ani jedna ze soupeřek nechtěla udělat chybu a i přesto, že to ze začátku vypadalo na postoj, tak vyhrála po dvou minutách zem. Calvillo zaútočila na nohy, povedl se jí takedown a Rodriguez musela bránit guard. Obrana byla sice neohrabaná, ale účel splnila. Okamžitě se díky tomu dostala do útoku, Loket, koleno a loket byly poměrně devastující kombinací.

Rodriguez vs Calvillo Rodriguez vs Calvillo, UFC on ESPN 7 | zdroj: Profimedia

Calvillo sice přežila první kolo, ale svoje kardio evidentně vytloukla na dřeň. Druhé podle toho vypadalo. Rodriguez se pouštěla do odvážných kombinací a téměř každá rána našla svůj cíl. Calvillo sice zkoušela kopat na lýtka, ale netrefila vůbec nic. Díky tomu si ani nevykryla hlavu a inkasovala několik dalších kolen. Rodriguez si druhé kolo pohlídala téměř chirurgicky.  

Calvillo nezbývalo nic jiného než jít do plných, odkudsi vytáhla poslední zbytek sil a snažila se vše ukončit před limitem. V třetím kole tak vlétla do hodně rychlého takedownu a hodně svižně přelezla do kimury. Tu Rodriguez ubránila, ale měla soupeřku stále na zádech. V tu chvíli přisla kladiva a přetáčení. Calvillo se snažila ukončit svojí sokyni za každou cenu, ale ta dokázala neskutečným způsobem odolávat. Vše se nakonec v poslední minutě až neskutečně vrátilo do postoje. I tak nakonec Rodriguez nezabránila pro ní nepříjemnému výsledku. Majority draw bylo nejspíš nezbytné, ale i tak šlo o velice kvalitní řežbu.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články