Ve Washingtonu se dnes střetnou těžké váhy i budoucí vyzyvatelé šampionů

Ve Washingtonu se dnes střetnou těžké váhy i budoucí vyzyvatelé šampionů zdroj: Profimedia

UFC Washington nabídne kromě zápasu Macha Muradova i sérii skvělých zápasů napříč vahami.

Alistair Overeem vs. Jairzinho Rozenstruik

Jedna z největší legend bojových sportů proti neporažené bestii, která ukončila 8 soupeřů před limitem. Overeem je světoznámá hvězda, která získala tituly ve všech velkých světových organizacích, vyjma UFC. Kariérní rekord 45-17 hovoří za vše. 23 soupeřů schytalo tvrdé KO, sedmnáct utáhl na submission. Alistair několikrát sahal po titulu, ale vždy odešel poražen těsně před vrcholem. Nejblíže byl v roce 2016, kdy měl na lopatě šampiona Stipe Miočiče, ale duel nakonec prohrál. Poté porazil Marka Hunta i Fabricia Werduma, než přišlo strašlivé KO, které mu uštědřil predátor Francis Ngannou. Na vítěznou vlnu se vrátil duely s Pavlovichem a Alexeyem Oleynikem. Brzy čtyřicetiletý bojovník stále neztratil potřebný oheň a tvrdí, že pořád myslí na titul. Čas nezastaví ani Overeem, ale jak víme, v těžké váze stačí jedno velké vítězství a titulová příležitost je zpátky. V hlavním zápase večera přivítá nadějného bojovníka, který vypíná soupeře jedním úderem.

Jairzinho Rozenstruik je rodák z exotického Surinamu. Trénuje na Floridě v Hard Knocks 365, kde mu dělá partnera český bojovník Viktor Pešta. Neporažený bojovník ukončil 8 soupeřů tvrdým KO a poslední dva duely trvaly pouhých 38 sekund. Allena Crowdera vypnul po devíti sekundách. Přední rukou soupeře nalomil a tvrdým zadním úderem ukončil. Jairzinho je přesvědčen, že je nejlepší bojovník divize a v sobotu chce potvrdit vzestup mezi elitu těžké váhy. „Musím jen najít jeho bradu a sejmout ho“ řekl pár dní před turnajem. Overeem ze své kariéře schytal již spoustu tvrdých KO a má tzv. skleněnou bradu, takže opravdu může prohrát jedním dobře trefeným úderem.

Marina Rodriguez vs. Cynthia Calvillo

V hlavním předzápase turnaje uvidíme dvě bojovnice slámové váhy. Devítka žebříčku Marina Rodriguez je brazilská rodačka, která nepoznala hořkost porážky. Šest soupeřek ukončila před limitem a vstupenku do UFC získala během turnaje Dana White Contender Series. V premiéře nečekaně remizovala s Randou Markos a poté jednomyslně na body přetlačila Jessicu Aguilar a Teciu Torres. Marina je bývalou thai boxerkou, která těží ze svých postojářských kvalit.

Cynthia Calvillo je bojovnice, která se těší velkému zájmu UFC. Dana White si Cynthii velmi oblíbil a kontrakt jí nabídl po pouhých třech profesionálních vítězstvích. V UFC porazila Amandu Cooper, Pearl Gonzalez i Joanne Calderwood. První porážku ji uštědřila až Carla Esparza v prosinci roku 2017. Po delší pauze ukončila Poliannu Botelho nádherně provedeným škrcením. Začátkem letošního roku vybojovala další důležité vítězství nad Cortney Casey a v dvaatřiceti letech má profesionální bilanci 8-1. Calvillo vždy tvrdila, že míří za titulem. Jako desítka slámové divize potřebuje vyhrát jako sůl. V duelu s brazilskou soupeřkou musí předvést všechny své kvality a dovednosti. Čeká nás třaskavý souboj dvou potencionálních titulových vyzyvatelek.

Stefan Struve Stefan Struve | zdroj: Profimedia

Stefan Struve vs. Ben Rothwell

Těžká váha je vždy ozdobou každé turnajové karty a duel Struve vs. Rothwell nebude výjimkou. Struve přezdívaný „mrakodrap“ měří těžko uvěřitelných 213 centimetrů a na své kolegy se dívá z velké výšky. Nizozemský rodák v jedenatřiceti letech zvládl již 40 profesionálních duelů. 18 utkání vyhrál via submission, osm ukončil na KO. Ve své kariéře narazil na nejlepší světové bojovníky. Porazil například Stipe Miočiče, Antoina Silvu či Marcose de Limu. Nad jeho síly byl hvězdy světového MMA, jaký mi jsou Mark Hunt, Alistair Overeem, Alex Volkov či Marcin Tybura. V loňském roce dokonce pověsil rukavice na hřebík, ale těžké rozhodnutí nakonec přehodnotil. Zúčastnil se pražského turnaje, kde mohl mít za soupeře Michala Martínka, avšak kvůli zranění českého šampiona k duelu nedošlo. Mrakodrap nikdy nedokázal patřičně využít svých výškových předností a nevyužil naplno velký potenciál. Nyní znovu dostal chuť bojovat a v duelu s Rothwellem bude favoritem.

Ben Rothwell je další veterán, který v oktagonu zvládl již čtyřicet osm profesionálních bitev. Dvacet sedm utkání ukončil na KO, což je málo vídané číslo. Porazil Roy Nelsona, Brendana Schauba, Alistaira Overeema, Matta Mitrioneho či Josh Barnetta. Všechno velká jména a hvězdy nejen světa MMA. Poslední tři roky ovšem kariéra těžkotonážníka z Wisconsinu uvadá. Prohrál s dos Santosem, Ivanovem i Arlovskim, všechno smolné porážky bodovým rozhodnutím.. Případná čtvrtá porážka může znamenat konec jedné bohaté kariéry.

Aspen Ladd vs. Yana Kunitskaya

První ženský duel hlavní karty obstarají ruská kráska proti tvrdé bojovnici s jedinou porážkou na kontě. Yana Kunitskaya je třicetiletá rodačka z Petrohradu, která v UFC zápasí od loňského roku. Dříve působila v domácí organizaci ACB než se přesunula do organizace Invicta, kde prohrála s bývalou titulovou vyzývatelkou UFC Tonyou Evigner. Po výhře nad Raquel Pa´aluhi přijala nabízenou šanci a nastoupila k titulovému duelu UFC proti Chris Cyborg. Cyborg bývala neohroženou královnou pérové váhy a svou pověst potvrdila, když Kunitskayu ukončila tvrdými údery v prvním kole. Na vítěznou vlnu se vrátila duelem s Linou Landsberg a v březnu letošního roku po třech kolech přetlačila i Marion Reneau. Bojovnice z Jackson Wink Academy se živí modelingem a jejím přítelem je bojovník polotěžké váhy Brazilec Thiago Santos.

Aspen Ladd je mladá rodačka z Kalifornie, která čtyři roky nepoznala hořkost porážky. První prohru kariéry jí uštědřila až skvělá Germaine de Randamie, která brzy nastoupí v titulovém souboji s Amandou Nunes. Aspen je výjimkou v ženském MMA, protože většinu duelů ukončila před limitem. 6 KO a jedna submission je v ženském MMA skvělá bilance. Soupeřky dokázala ukončit nasazeným armbarem, tvrdými lokty či salvou přesně mířených úderů. Ladd je ve svých čtyřiadvaceti letech na začátku kariéry a dá se předpokládat, že vystoupá mezi nejzářivější hvězdy nejen UFC, ale celého ženského MMA.

yadong Yadong Song | zdroj: Profimedia

Cody Stamann vs. Yadong Song

V druhém duelu bantamové váhy se utkají Cody Stamann a Song Yadong, 9. se 13. bojovníkem bantamové divize. Stamann je rodák z Michiganu, který ve třiceti letech drží bilanci 18-2, což je působivé číslo. Ve své kariéře prohrál pouze s Lawrencem DiGugliem a s Aljamainem Sterlingem. Sterling je vycházející hvězda bantamové váhy a Codyho utáhl na skvěle provedený kneebar (páka na koleno). Stamann porážku odčinil začátkem letošního roku, kdy jednomyslným rozhodnutím na body přetlačil Alejandra Pereze. Zápasník Michigan Top Teamu není mašinou na ukončení, což dokazuje deset vítězství bodovým rozhodnutím. Další vítězství výrazně posune Codyho pořadím bantamové divize a ve svých třiceti letech určitě myslí na budoucí titulovou příležitost.

Yadong Song je mladý čínský talent, který ve dvaadvaceti letech vybojoval již 14 profesionálních vítězství. Trénuje v Team Alpha Male, což je proslavený gym, kde trénují nejlepší bantamové a lehké váhy světa. V UFC zápasí dva roky a vybojoval čtyři vítězství v řadě. Do paměti fanoušků se zapsal v loňském roce, kdy skvěle umístěným loktem, ukončil Felipe Arantese a získal ocenění za výkon večera. Yadong je původem pérová váha a mývá problémy se shazováním do bantamu. Pokud však shazování zvládne, bude mít v duelu nejen výškovou, ale i váhovou převahu. Očekává se tří kolová bitva plná skvělého pohybu a rychlých úderů, které zdobí většinu duelů bantamové divize.

Rob Font vs. Ricky Simon

Otevírací duel hlavní karty obstarají Rob Font a Ricky Simon v bantamové váze. Rob Font je dvaatřicetiletý rodák z Bostonu, který přišel do UFC v roce 2014 s deseti výhrami v řadě. Porazil Joey Gomeze, George Roopa či Matta Schnella. V prosinci loňského roku přetlačil na body Sergia Pettise, mladšího bratra bývalého šampiona Anthonyho. Za posledních šest let prohrál s Johnem Linekerem, Pedro Munhozem a Raphaelem Assuncaem, což jsou velká jména bantamové divize. Font je komplexní bojovník, který sedm soupeřů ukončil KO, čtyři via submission a pět přetlačil bodovým rozhodnutím.

Ricky Simon je rodák z Vancouveru, který se pyšní působivou bilancí 15-2. Před dvěma lety zápasil v Dana White Contender Series, ale i přes výhru na body, kontrakt s UFC nezískal. Dočkal se o rok později, kdy v premiéře ukončil Meraba Dvalishviliho skvěle provedenou gilotinou. Další dvě vítězství přinesly Simonovi duel s legendou MMA Urijahem Faberem. Faber se vrátil ze sportovního důchodu a ukončil Simona tvrdými údery v prvním kole. Ve svých 27 letech má Ricky celou kariéru před sebou. Pět soupeřů ukončil KO a 8 přetlačil bodovým rozhodnutím. Disponuje širokou škálou technik i dovedností, případné sobotní vítězství může Simona posunout mezi top 15 bojovníků bantamové váhy.

 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články