Rodriguez a Dern předvedly parádní bitvu, za kterou obdržely bonus padesát tisíc dolarů

Rodriguez a Dern předvedly parádní bitvu, za kterou obdržely bonus padesát tisíc dolarů Mackenzie Dern - Marina Rodriguez | zdroj: Getty Images

Marina Rodriguez si po pětikolové bitvě a vítězství nad Mackenzie Dern zajistila čtvrtou příčku v muší divizi a 50 tisíc dolarů.

Dnešní hlavní zápas turnaje UFC Vegas 38 se nesl ve znamení ženské muší váhy. V oktagonu se představila žebříčková čtyřka Mackenzie Dern, jež si to rozdala se šestkou Marinou Rodriguez a už na začátku článku můžeme prozradit, že to byla opravdu zajímavá podívaná.

První půlka úvodního kola se sice nesla ve velice opatrném stylu, kdy se obě fighterky především oťukávaly, ale poté Rodriguez zapálila rozbušku v podobě velice slušné a tvrdé kombinace. Dern se nechtěla nechat zahanbit a okamžitě kontrovala a zatlačila protivnici až k pletivu, kde se pokusila takedown, jenž však nebyl úspěšný. Rodriguez totiž předvedla skvělou obranu a zvládla se vrátit doprostřed klece, odkud do závěrečného gongu zahrozila ještě několika nebezpečnými výpady.

Dern cítila, že v prvním kole tahala za kratší konec provazu a proto do druhého vlétla jako uragán. Vypustila několik tvrdých zadních a následně oponentku strhla na zem, kde se okamžitě pokusila o leg lock. Rodriguez se však nedala a dokázala se vykroutit, ale na nohy se nedostala. Dern se jí totiž dostala na záda, kde jí rozdala několik úderů na hlavu a začala jí obtáčet paží kolem krku. Ani to se ji však nepodařilo, protože Rodriguez znovu předvedla dechberoucí hbitost a do svého rohu nakonec odcházela po svých. Neskutečná grapplerská bitva.

Ve třetí části se Rodriguez snažila útočit a předvedla několik dalších povedených kombinací, ale zároveň bylo jasně viditelné, že si po druhém kole snaží od Dern držet o dost větší postup. I tak ji ale několikrát slušně trefila do hlavy a navíc se zvládala parádně vyhýbat téměř všem jejím kontrům. Dern se do pořádné akce dostala až ke konci této rundy a i jí se podařilo párkrát soupeřku nepříjemně zasáhnout, ale v celkovém součtu úderů platila rozhodně za tu horší.

Čtvrté kolo bylo velice podobné tomu předchozímu. Rodriguez neustále útočila a trefovala, ale zároveň předváděla hodně dobrý pohyb, takže nedala protivnici téměř žádnou šanci k tomu, aby ji znovu dostala na zem, kde by mohla mít navrch. Dern začínala postupně působit poměrně bezradně, čím dál tím více inkasovala a chvílemi to vypadalo, že začíná být unavená. Nakonec se jí ale naskytla ještě jedna malá šance, kterou proměnila v úspěšný takedown, ale v horizontální poloze už neměla dostatek času na větší akci.

Mackenzie Dern - Marina Rodriguez Mackenzie Dern - Marina Rodriguez | zdroj: Getty Images

Do pátého kola vstupovala Dern s jasným vědomím, že musí ukončit zápas před časovým limitem a proto okamžitě zavelela do útoku. Protivnici natlačila až k jedné ze stěn klece, kde do ní okamžitě začala bušit, ale na tvrdé údery, kterými by ji poslala k zemi, už ji chyběly síly. Rodriguez se z tohoto tlaku vymanila a ve zbytku zápasu už to byla opět ona, komu patřil oktagon. V posledních vteřinách zkusila navíc ještě Dern vypnout naskočeným kolenem, ale chyběla ji přesnost. 

Verdikt bodových rozhodčích byl už v tu chvíli prakticky jasný, vítězkou se především díky skvělému postoji stala Marina Rodriguez. Dern díky porážce přišla o zajímavou sérii čtyř výher v řadě a vzdálila se ji také její vysněná pozice vyzyvatelky. Malou útěchou jí mohlo být tak alespoň to, že si obě bojovnice za parádní představení odnesly bonus 50 000 dolarů za zápas večera.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články