Grapplingová královna Dern si před víkendovým zápasem postěžovala na mužskou část fanoušků

Grapplingová královna Dern si před víkendovým zápasem postěžovala na mužskou část fanoušků Mistryně brazilského jiu-jitsu Mackenzie Dern | zdroj: Profimedia

MacKenzie Dern, kterou čeká na turnaji UFC Vegas 39 nebezpečná postojářka Marina Rodriguez, promluvila o tom, jak může být ženská krása v oktagonu znevýhodňující.

Americko-brazilská bojovnice Mackenzie Dern momentálně ve slámové váze patří k bojovnicím s nejlepší formou. Tato excelentní grapplerka a bývalá mistryně světa v brazilském jiu-jitsu totiž v sedmi zápasech, které doposud v nejslavnější americké MMA organizaci odbojovala, odcházela jako poražená pouze jednou, což bylo vůbec poprvé v její kariéře.

Dern předvádí skvělé agresivní výkony a hned tři z posledních čtyř soupeřek donutila odklepat submisí již v prvním kole, za což si pokaždé naprosto po právu odnesla bonus 50 000 dolarů za výkon večera. I tak ale rozhodně nechce usnout na vavřínech a tvrdí, že pro to, aby zaujala diváky, se musí v oktagonu snažit daleko více než její mužští kolegové.

Zastává totiž názor, že některé ženy lákají diváky především svoji fyzickou atraktivitou a jejich samotné výkony jsou tak poté trochu přehlíženy. „Vždy se musíte co nejvíce ukázat,“ řekla Dern v rozhovoru pro server MMA Fighting. „Když jsou hezcí muži, tak si z nich všichni dělají legraci a říkají, že nejsou tak dobří. Ale u žen si řeknou: ‚Ta je krásná, pojďme se všichni podívat, jak bojuje.‘ Tímhle si procházíme, a proto musíme dokázat ještě více.“

Podle Dern se fakt, že mužská většinová část fanoušků hledí především na krásu, odrazil také na jejím instagramovém účtu, na kterém během svého těhotenství v roce 2019 přišla téměř o desetinu z milionu sledujících.

„Stále se snažím rozšířit svoji základnu fanoušků o ženy, což přichází přirozeně, protože kromě bojovnice se prezentuji také jako matka a manželka,“ prozradila Dern. „Ale přesto jsem po oznámení svého těhotenství ztratila 50 000 sledujících a do mého dalšího zápasu to bylo už 80 000. V MMA komunitě je prostě o dost více mužů než žen a není možné, aby to bylo naopak.“

Že je především skvělá bojovnice se bude Dern, jíž momentálně patří v žebříčku slámové váhy čtvrtá příčka, snažit dokázat i tento víkend, kdy ji v hlavní zápase turnaje UFC Vegas 39 čeká rychlá brazilská strikerka Marina Rodriguez. Ta si sice letos na jeden zápas úspěšně odskočila do muší divize, ale ve „slámovce“ se stále nachází na velice slušné šesté pozici.

Dern tak bude mít proti Rodriguez poměrně jasnou taktiku. Bude se ji pravděpodobně snažit dostat co nejrychleji na zem, kde na ní může zkusit jednu ze svých vyhlášených submisí. Pokud by se jí navíc podařilo získat další výhru, tak by se hodně přiblížila třetí Carle Esparze, která bude velice pravděpodobně bojovat s vítězkou titulového zápasu mezi šampionkou Rose Namajunas a vyzyvatelkou Zhang Weili.

Jak tento zápas excelentní zemařky s nekompromisní postojářkou dopadne se dozvíme už tuto neděli. Hlavní karta turnaje začíná v jednu hodinu v noci, takže Dern s Rodriguez přijdou na řadu zhruba mezi druhou a třetí hodinou.

Zdroje:  MMA Fighting , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články