Rozeberu ho, vyhlašuje Jai Herbert před soubojem s Lajošem Kleinem

Rozeberu ho, vyhlašuje Jai Herbert před soubojem s Lajošem Kleinem Jai Herbert vs. Ludovít Klein | zdroj: Profimedia

O víkendu čeká Ludovíta Kleina už pátý zápas v UFC, opět v Londýně, kde loni v červenci zkrotil welšského draka Masona Jonese a připsal si velmi důležitou výhru, která mu srovnala skóre na 2-2. Ani tentokrát nebude publikum na Lajošově straně, neboť proti němu bude stát domácí Jai Herbert.

Angličan nebude mít o motivaci nouzi, jelikož by ho případná prohra nejspíš připravila o místo v UFC, kam přišel coby šampion Cage Warriors s pověstí knockoutéra. Zatím ale v nejslavnější organizaci vyhrál pouze dva zápasy z pěti. Ten poslední navíc "pouze" na body. Nutno ale na druhou stranu uznat, že ho matchmakeři nešetřili a čelil například Renatu Moicanovi či Iliu Topuriovi.

Herbert se netají tím, že v zápase se slovenským fighterem bude jeho hlavní prioritou zvítězit, nikoliv uhranout diváky parádním ukončením. Je ale zároveň možné, že se v Londýně nechá strhnout podporou fanoušků, kteří umí domácí borce vybičovat ke skvělým výkonům.

"Vždycky chcete udělat show a zvítězit před limitem. Posledních pár týdnů se mi opravdu daří ve sparringu a trefuju fakt dobré údery. Cítím se ve formě, jsem rychlý a silný. Říkám si, že toho kluka vymažu, a musím si připomínat, abych se soustředil na tříkolový zápas. Musím udělat dobrý výkon a ne se jen soustředit na knockout. Cítím, že tam padne, ale musím být chytrý a držet se celá tři kola taktiky. Samozřejmě je to zápas, že ano, takže se to může zbláznit, ale já se hodlám držet plánu a rozebrat ho."

O tom, že bude bojovat právě s Kleinem věděl už od minulého roku, a tak si jej samozřejmě detailně nastudoval. "Je rychlý, hodně ostrý a jako southpaw (bojuje s pravou nohou vepředu) má dobrý levý kop na hlavu a na tělo. Zdá se být hodně silný a má dobrou obranu proti strhům, takže pro mě představuje spoustu hrozeb. Musím být po celou dobu koncentrovaný. On totiž podobně jako já umí ve vteřině změnit vývoj zápasu. Ale jsem na tu výzvu připraven a doufám, že on je na mě taky připravený."

Podle statistik to vypadá, že by mohl mít Klein výhodu v boji na zemi, Angličan ale dopředu avizuje, že se od posledního zápasu zaměřil právě na grappling a wrestling. Zápas ale nejspíše bude po většinu času probíhat v postoji, kde bude Klein jasným favoritem.

UFC 286 startuje v sobotu v příjemných 18:00, Klein s Herbertem jdou druhý zápas, takže je můžeme očekávat okolo 18:30.

Zdroje:  Express & Stars

Nejnovější články