Ryan Hall - muž, kterého se všichni bojí. Dostane konečně zápas?

Ryan Hall - muž, kterého se všichni bojí. Dostane konečně zápas? zdroj: Profimedia

Ryana Halla byste asi netipovali na to, že je to prvotřídní zabiják, před kterým se třese celá pérová váha v UFC.

Ryan Hall je jedním z nejlepších grapplerů v UFC a v současnosti okupuje 13. místo v žebříčku pérové váhy. Je to jeden z těch bojovníků, který když vás dostane na zem, tak už jste v podstatě prohráli, protože je jen otázkou času, než vás uškrtí nebo nasadí heel hook. Jeho kolegové v pérové váze to vědí a pravděpodobně nechtějí pokoušet své štěstí.

Hall má v UFC čtyři výhry v řadě (porazil dokonce i nejlepšího zápasníka všech dob, Artema Lobova a jako jediný ukončil slavného BJ Penna na submisi) a naposledy Ryan bojoval v červenci 2019. Od té doby ale nemůže sehnat soupeře a nedávno se se svoji frustrací svěřil novináři Arielu Helwanim:

„Je to docela problém sehnat soupeře. Byl jsem přímo odmítnut, nebo mi bylo řečeno, že nemůžou – všemi zápasníky od 12 místa v žebříčku, až po 6. místo. To jsou [Shane] Burgos, [Jose] Aldo, [Josh] Emmett, [Jeremy] Stephens, [Renato] Moicano, Frankie [Edgar] a [Calvin] Kattar. V podstatě všichni až po Korean Zombie nebo Yaira Rodrigueze nejsou k mání.“

Zároveň Ryanu Hallovi „utekli“ 3 potenciální soupeři do nižší, bantamové váhy, ale místo v žebříčku stále zabírají.

Edgar, Aldo a Moicano, všichni jsou tvrdí chlapi, ale drží místo v divizi, ve které teď nebojují. Vypadá to, že je tady zádrhel, se kterým je těžké se vypořádat.“

Jediný, kdo se chtěl s Hallem utkat, byl Pedro Munhoz, který ale zápasí většinu času v bantamové divizi a i když oba bojovníci souhlasili, v UFC z toho tak nadšení nebyli a zápas se nekonal.

Ryan Hall nedávno oslavil 35 let a dobře ví, že nemá čas ztrácet čas. Bohužel pro něj, není zápasníkem, který by házel špínu na ostatní a svým trashtalkem se domáhal pořádných soupeřů. Hall je mimo oktagon dost nevýrazný a i když jeho bojové kvality jsou nesporné, jeho marketingový potenciál asi není tak vysoký, jak by potřeboval. Bývalý vítěz reality show The Ultimate Fighter se drží spíše při zemi a snaží se vždy jednat s respektem, což ve fight businesse není vždy doceněno:

„Neříkám si o zápas se šampionem, To bych neudělal. Jediný důvod, proč chci zápasit s bojovníky na příčkách 5, 6, 7 je ten, že ti mezi nimi a mnou řekli, že se mnou bojovat nechtějí.

Je mi jasné, že nemám nějaké právo bojovat s Frankiem Edgarem nebo Brianem Ortegou. Oni v tomhle sportu dokázali to, co já ne. Nicméně jsem v situaci, kdy nevím co dělat, protože nikdo jiný se mnou bojovat nechce.“

Ryan Hall má sice obrovské úspěchy na poli BJJ (mistrovství světa, ADCC apod.), ale už dávno není pouhým grapplerem a i svůj striking dokázal vybrousit do nebezpečné podoby. Ve svém posledním zápase Darrena Elkinse dokonce srazil na zem i kopem z otočky a ze skvělého grapplera se tak vyvinul skutečný MMA zápasník. Navíc Hall z devíti profesionálních zápasů prohrál jen svůj první a od té doby se veze na vítězné vlně. UFC by mu tak mělo dát soupeře z první desítky, aby mohl ukázat, jaký MMA zápasník opravdu je.

 

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články