Šampion lehké váhy UFC odhalil svůj plán na další 3 zápasy

Šampion lehké váhy UFC odhalil svůj plán na další 3 zápasy zdroj: Profimedia

Islam Makhachev si naplánoval kariéru na rok dopředu, vybrané má soupeře i data zápasů.

V říjnu šampion lehké váhy Islam Makhachev definitivně vyřídil účty s králem pérové váhy Alexem Volkanovskim a hledá nové výzvy. Už v minulosti se nechal slyšet, že by také rád zkusil získat druhý pás, spadeno měl na Leona Edwardse. Jenže vedení UFC pravděpodobně nemá zájem, alespoň prozatím. A tak Dagestánec vyhlíží výzvy ve své domovské lehké váze. Do kalendáře si už zapsal tři data a podělil se o ně s fanoušky.

"8. června proti Gaethjemu, v listopadu UFC v Madison Square Garden proti Oliveirovi nebo Armanovi, únor proti komukoliv. Dá-li Bůh," napsal na sociální síti X. Původně sice chtěl zápasit ještě v březnu, než začne Ramadán, zřejmě se ale nepovedlo nic domluvit.

S ex-šampionem Oliveirou měl sice mít odvetu už loni na podzim, jenže Brazilcovi na tréninku rozsekli obočí a nemohl nastoupit, takže za něj zaskočil Volkanovski. A namísto čekání na nový termín si Charles na duben domluvil souboj s Armanem Tsarukyanem, z něhož by tedy nejspíš mohl vzejít další vyzyvatel. Zajímavostí je, že oba muže už Makhachev v minulosti porazil.

Gaethje je v žebříku na druhém místě za Oliveirou, ale naposledy se blýsknul vítězstvím nad Poirierem, díky němuž získal BMF pás pro "největšího tvrďáka". Navíc s Makhachevem sdílí stejného manažera, který nejspíš tlačí právě zápas mezi dvěma svými klienty, takže je pravděpodobné, že se jej podaří domluvit.

A pokud Islam v obou případech vyhraje, kdo ví, s kým se na začátku roku 2025 utká. V MMA není nikdy nic jisté a předvídat, jak bude situace vypadat za rok, je takřka nemožné. Kartami navíc můžou zamíchat zranění a tak podobně.

Zdroje:  Twitter Islam Makhachev

Nejnovější články