Šampion Oliveira odkryl ambiciozní plány, jeden pás mu nestačí?

Šampion Oliveira odkryl ambiciozní plány, jeden pás mu nestačí? Šampion lehké váhy UFC Charles Oliveira. | zdroj: Profimedia

Na titul UFC se Charles Oliveira pěkně nadřel, teď je ale při chuti a v budoucnu by se nebránil loupežným výpadům do sousedních divizí.

Charles Oliveira se na trůnu lehké váhy UFC ještě ani pořádně neohřál, usedl na něj totiž teprve loni v květnu, už ale připouští, že by v budoucnu klidně zabojoval o tituly další, v merku má hned dva. 

Brazilec v minulosti působil v nižší pérové divizi, měl ale opakovaně problémy splnit váhový limit 65,8 kg. Proto se v roce 2017 zatím definitivně přesunul do lehké váhy (70,3 kg), kde se mu až na jedno zaváhání proti Paulu Felderovi neskutečně daří. Jenže před posledním zápasem prý zjistil, že by se možná mohl připojit do elitního klubu dvojitých šampionů. 

“Opravdu jsem si myslel, že už bych do pérové váhy shodit nezvládl, ale při posledním dělání váhy jsem byl kvůli všemu tomu tréninku před zápasem opravdu blízko 70,3 kg, přestože jsem měl v těle ještě spoustu vody, takže věříme, že bych 65,8 kg snadno zvládl. Pokud bych měl šanci jít rovnou o titul, tak bych se dolů přesunul.” prozradil Charles v podcastu Trocação Franca.  

To stejné ale podle něj platí také pro vyšší welterovou divizi (77,1 kg), kde nyní neochvějně vládne fenomenální Kamaru Usman I proto Oliveira připouští, že přesun níž by pro něj aktuálně byl mnohem reálnější. Shodou okolností tamější šampion Alexander Volkanovski aktuálně shání náhradního soupeře za zraněného Maxe Hollowaye, UFC však pravděpodobně nebude situaci komplikovat a dá přednost někomu jinému z dobrovolníků, kteří se již přihlásili.

Módu dvojitých šampionů v UFC odstartoval v roce 2016 Conor McGregor, po něm se to povedlo také Danielu Cormierovi, Amandě Nunes a Henrymu CejudoviNěkolik dalších bojovníků sice dvěma divizím kralovalo, nikoliv ale simultánně. 

Jestli se do “Champ champ” klubu zařadí i Oliveira, uvidíme až v budoucnu. Aktuálně ale nemá v rámci lehké váhy o vyzyvatele rozhodně nouzi, takže by nedávalo moc velký smysl, aby divizi brzdil. Jako další si titulovou šanci vysloužil Justin Gaethje a hned za ním čekají Beneil Dariush či Islam Makhachev. Kartami by teoreticky mohl zamíchat také Conor McGregor, který se v létě hodlá vrátit do boje. A mezitím se na vrchol derou nebezpeční dravci jako Rafael Fiziev, Mateusz Gamrot nebo Brad Riddell. Letos tedy v této divizi rozhodně nuda nebude. 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články