Šampion Strickland promluvil o Chimaevovi, zápas o titul si podle něj nezaslouží

Šampion Strickland promluvil o Chimaevovi, zápas o titul si podle něj nezaslouží Khamzat Chimaev | zdroj: Profimedia

Sean Strickland nabídl svůj pohled na neporaženého Khamzata Chimaeva a popsal, jaký je mezi nimi rozdíl.

Nebylo žádným velkým tajemstvím, že ze zápasu Khamzata Chimaeva s Paulem Costou by měl vzejít nový vyzyvatel do souboje o titul střední váhy (84 kg). Jenže Brazilec byl nucen kvůli problémům se stafylokokem na poslední chvíli odstoupit a UFC hledalo náhradníka. Tím se nakonec stal bývalý šampion welterové divize (77 kg) Kamaru Usman. Později ale vyšlo najevo, že nebyl prvním, koho vedení oslovilo.

O Brazilcových problémech se vědělo docela dlouho, takže UFC hledalo náhradníka s relativně dostatečným předstihem. Nejprve tedy oslovili Seana Stricklanda, který zhruba týden předtím porazil Israele Adesanyu a stal se novým šampionem střední váhy. Američan však odmítl. Další volbou byl Jared Cannonier, který přijal, jenže se následně zranil. A tak byl 11 dní před turnajem osloven Usman, který ale nakonec na Chimaeva nevyzrál.

Khamzat by tedy měl být další titulovým vyzyvatelem. Co si o tom myslí šampion Strickland?

"Jediná věc, kterou mám na Chimaevovi rád, je, že prodává zápasy. Z nějakého důvodu ho lidi mají nebo nemají rádi. Nevím, ale pro mě je to pořádná výplata. Prodává hodně zápasů, lidi platí, aby ho viděli," rozpovídal se Sean v pořadu Extra Rounds. "Nezaslouží si to, ale tady ho máme, tak mu to dejte. Půjdu a budu s ním bojovat na pět kol. Ale nezaslouží si to dopr*ele. Vyhrát na body nad bojovníkem z welteru, který šel do toho zápasu z gauče."

Následně pak přidal historku, jak si s Chimaevem kdysi domlouval bitku. "Jednou jsem si s ním volal a on špatně pochopil, co jsem řekl. Byl to spíš kompliment a on mi pak poslal zprávu, kde kecal blbosti. Já mu řekl, že mi špatně rozuměl, ale že se uvidíme zítra ve tři v tělocvičně a dáme si to s rukavicema nebo bez nich. A hádejte co? Neukázal se, neodpověděl na to, pak jsme to probrali. Říkal: ne, ne, ne, promluvíme si o tom."

Právě v tom je prý hlavní rozdíl mezi Stricklandem a Khamzatem – "Já bych s ním teď tady klidně bojoval na život a na smrt, i kdybych věděl, že zemřu." V případě Seana se tomu snad dá i věřit.

Zda zápas Strickland vs. Chimaev na začátku příštího roku uvidíme, bude záviset především na dvou faktorech. Čečenec si údajně v souboji s Usmanem zlomil ruku, což by ho mohlo na delší dobu vyřadit z tréninku. Zároveň se spekuluje o tom, že je těžké pro něj získat vízum do USA, kde UFC pořádá naprostou většinu turnajů. Pokud nebude moct, nejspíš by šanci mohl dostat Dricus du Plessis, který má sice u vedení vroubek za to, že odmítl kvůli zranění bojovat s Adesanyou (šanci tak dostal právě Strickland), ale jinak to má v UFC už 6-0 a naposledy vyřídil před limitem bývalého šampiona Roberta Whittakera.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články