Šampion UFC Adesanya bude obhajovat svůj titul proti nečekánemu soupeři

Šampion UFC Adesanya bude obhajovat svůj titul proti nečekánemu soupeři Dostat Adesanyu na zem není tak lehké, jak by se mohlo na první pohled zdát. | zdroj: Profimedia

Král střední váhy v UFC chce brzy zpátky do oktagonu a dostal tak poměrně nečekaného soupeře.

Vypadá to, že si jednička žebříčku a bývalý šampion střední váhy Robert Whittaker, který o víkendu ve skvělé pětikolové bitvě porazil Kelvina Gasteluma, bude muset na další šanci bojovat o titul ještě nějakou dobu počkat.

Server Bloody Elbow totiž přišel s informací, že se nynější šampion Israel Adesanya utká o svou trofej s „italským hřebcem“ Marvinem Vettorim, který je momentálně na třetí pozici. K tomuto souboji by mělo dojít na turnaji UFC 263, který je naplánovaný na 12. června a na jehož kartě už je vypsaný titulový zápas muší váhy mezi Deivesonem Figueiredem a Brandonem Morenem. UFC dalo Vettorimu přednost před Whittakerem údajně kvůli tomu, že Adesanya chce mít další zápas už brzy a Whittaker, který měl zápas minulý týden, by se za tak krátkou dobu nestihl zotavit a na zápas připravit.

Adesanyu tak čeká třetí obhajoba pásu střední váhy, který získal v roce 2019 právě nad Whittakerem. Naposledy se tento Novozélanďan s nigerijskými kořeny pokusil usednout také na trůn polotěžké divize, ale Polák Jan Blachowicz mu po pětikolové bitvě připravil první porážku jeho kariéry, čímž mu přerušil dechberoucí sérii dvaceti vítězství v řadě.

Ital Vettori za poslední půl rok postupoval žebříčkem doslova rychlostí světla. V prosinci loňského roku nejdříve porazil tehdejší čtyřku Jacka Hermanssona (čímž získal jedno z nejpřekvapivějších vítězství sezóny) a následně si letos poradil v pětikolovém zápase s nepředvídatelným Kevinem Hollandem, kterého díky enormnímu množství takedownů nepustil téměř k ničemu. Nyní tak může Adesanyovi vrátit porážku, kterou od něj schytal v roce 2018.

Jde sice o nečekaný zápas, ale i tak se můžeme těšit na skvělý souboj elitního postojáře proti urputnému wrestlerovi. Navíc je téměř jisté, že se Whittaker utká s vítězem tohoto zápasu, protože druhý  muž v žebříčku, Paulo Costa, od porážky s Adesanyou nezápasil a na titulový zápas by potřeboval alespoň jedno vítězství. Kde se turnaj UFC 263 bude konat ještě nebylo oznámeno.

Zdroje:  Bloody Elbow

Nejnovější články