Šampion UFC Petr Yan má problémy s vízy a obhajovat bude až v příštím roce

Šampion UFC Petr Yan má problémy s vízy a obhajovat bude až v příštím roce zdroj: Profimedia

Petr Yan bojuje místo s Aljamainem Sterlingem s byrokracií. O společný duel ale naštěstí nepřijdou.

V prosinci nás ještě čeká pár skvělých turnajů a zápasů, ale už teď je bohužel jasné, že o některé z nich přijdeme. Alespoň pro letošek. Jedním z nich je očekávaný duel o titul bantamové váhy mezi šampionem Petrem Yanem a vyzyvatelem Aljamainem Sterlingem, který se měl konat 12. prosince v rámci UFC 256 v americkém Los Angeles.

Toto oznámení přišlo už před týdnem a vědělo se, že se zápas ruší ze strany Yana. Nebylo však vůbec jasné, z jakých důvodů, protože se ruský bohatýr téměř nevyjádřil. Své mlčení prolomil až ve včerejším podcastu serveru RT Sport, kde sdělil, že za vším stála především byrokracie a zrušený duel se pouze přesouvá na jiný termín.

„Boj je stále platný,“ řekl Yan. „Bude akorát odložený asi o měsíc a půl, jinak je všechno v pořádku. Bylo teď plno problémů s létáním a s vízy, protože jsem musel v průběhu přípravy odletět kvůli procházejícím vízům, takže to byla spousta faktorů. S týmem jsme se rozhodli vše přesunout na příští rok. Snad tam bude vhodnější karta.“

Aldo vs. Yan1 zdroj: Profimedia

Své problémy Yan vícero konkretizovat nechtěl, ale je v obecné známosti, že je to s vízy do USA občas velice těžké a přesvědčilo se o tom už vícero zahraničních bojovníku v UFC. Před rokem například šampionka slámové váhy Weili Zhang a i jí to v tu dobu velice znepříjemnilo obhajobu titulového pásu.

Pro Yana je boj se Sterlingem velice důležitý a rozhodně nechce nic nechávat na poslední chvíli. I proto se rozhodl jeho tým po domluvě s organizací a se Sterlingem na takhle dlouhý odklad. Yan jinak žádným zraněním netrpí a poctivě se připravuje ve své domovině.

„Všechno je v pořádku a trénink pokračuje,“ zakončil Yan rozhovor. „Ale v minulosti jsem mohl odlétnout do boje, aniž bych na cokoliv myslel, mohl jsem si dovolit riskovat. Teď musím udělat opravdu vše správně, aby pak už nebylo žádné: ‚Tohle bylo špatně a tohle bylo špatně.‘“

Na zápas Yana se Sterlingem se tak rozhodně stále těšíme, protože borci v bantamové váze jsou velice houževnatí a rychlí a předvádějí často dechberoucí souboje. A když jde navíc o bitvu šampiona a vyzyvatele číslo jedna, tak je zábava zaručena.

Zdroje:  RT Sport

Nejnovější články