Skotský bojovník Paul Craig přechytračil svého soupeře a utáhl jej na triangle choke

Skotský bojovník Paul Craig přechytračil svého soupeře a utáhl jej na triangle choke zdroj: Profimedia

Antigulov měl zápas dobře rozjetý, ale jedna chyba stačila Craigovi k tomu, aby zápas ukončil.

Dagestánský Gadzhimurad Antigulov nastoupil do svého pátého zápasu v polotěžké divizi v UFC proti skotskému bojovníkovi Paulu Craigovi a protože prohrál dva zápasy za sebou, věděl, že by měl vyhrát. Jako všichni praví Dagestánci je Antigulov specialistou na wrestling a jeho grappling je taky na skvělé úrovni. Celkem vyhrál 20 zápasů a 15 z nich ukončil submisí a 4 na KO.

Jeho soupeř, Paul Craig ze Skotska je čistokrevným specialistou na grappling a jeho skóre podle toho taky vypadá. Ze 17 zápasů má 12 vítězství a 11 krát vyhrál na submisi a jednou na KO. K bodovým rozhodčím se jeho zápasy dostaly jen jednou, v jeho posledním zápase s Mauríciem „Shogunem“ Ruou, kde to skončilo remízou. Craig, který měl na Antigulova výraznou výškovou převahu, působil hodně motivovaně a už při staredownu po vážení došlo mezi ním a Antigulovem ke strkanici.

Hned v úvodu zápasu se sice Antigulovse nechal zahnat ke kleci, ale za chvíli vrazil Craigovi dobrý pravý hák na čelist a šel si pro takedown. Ten mu Craig dal hodně lehce, protože se pokusil o gilotinu, která mu ale nevyšla a Antigulov jej začal ze shora mlátit.

Jenomže Paul Craig je specialista na submise a dokáže skvěle využít své dlouhé nohy. Schytal pár úderů, ale počkal si na správný okamžik a omotal své nohy kolem Antigulova a začal utahovat triangle choke.

Antigulov dost amatérsky podcenil situaci a místo toho, aby se snažil postavit a dostat z trianglu, šel níže a začal Craiga mlátit. Tím ale umožnil Craigovi, aby mu triangl utáhl a dokonce jej nechal přejít do strany, kde je triangle choke nejúčinnější. Antigulov, ať chtěl nebo ne (pravděpodobně asi nechtěl), byl tak za pár sekund donucen odklepat a Paul Craig si připsal svoje 9. ukončení v prvním kole.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články