Slovenský obr jde poprvé do akce v UFC! Buday se utká s malým ale nebezpečným „Medvídkem“

Slovenský obr jde poprvé do akce v UFC! Buday se utká s malým ale nebezpečným „Medvídkem“ Martin Buday v DWCS | zdroj: Profimedia

Martina Budaye čeká o víkendu premiérový zápas v UFC a slovenský těžkotonážník bude mít proti sobě soupeře, který dokonale klame tělem a naposledy se blýskl parádním KO.

Po Lajošovi Kleinovi se v UFC tento víkend představí také druhý slovenský bojovník a bývalý šampion těžké váhy domácího Oktagonu Martin „Bady“ Buday. Toho bude v kleci čekat poměrně hratelný ale rozhodně nebezpečný americký bojovník Chris Barnett.

Martin se do UFC dostal přes „talentovou“ soutěž šéfa UFC Dana White’s Contender Series, když loni na podzim naprosto zdemoloval Američana Lorenza Hooda. Ten měl sice převahu v postoji, ale Bady jej chytře natlačil na klec a v posledních sekundách prvního kola jej ukončil kolenem do hlavy. Šéfovi UFC Dana Whiteovi se Badyho výkon velice líbil a slovenský obr tak dostal vstupenku mezi ty nejlepší na světě.

Jako první soupeř jej v organizaci čeká 35letý Chris Barnett přezdívaný Huggy Bear (v překladu tulící medvídek) a nutno říct, že tato přezdívka americkému bojovníkovi sedí velice dobře. Barnett je totiž malý, podsaditý a usměvavý bojovník, který spíše než těžkotonážního zabijáka připomíná právě plyšového medvěda.

Buday by však tohoto borce rozhodně neměl soudit podle zevnějšku a určitě by jej neměl podceňovat. Barnett se totiž nedávno blýskl nádherným knockoutem, když kopem z otočky sejmul Giana Villanteho a poté samou radostí udělal salto přímo na zadek.

Tento kop navíc určitě nebyla náhoda, Barnett totiž už jako malý kluk začal dělat taekwondo a celá jeho rodina včetně matky i otce toto bojové umění dodnes trénují. Na těžkou váhu je Chris dost malý a se 175 centimetry to bude mít proti téměř dvoumetrovému Badymu docela obtížné, ale i tak americký méďa klame tělem a v postoji si s ním není radno zahrávat. Na svém kontě má totiž z 22 výher hned 17 ukončení na TKO/KO a jeho postoj a především kopy, tak budou něco, na co si bude muset Martin dát pozor.

Není však moc pravděpodobné, že by si Buday chtěl s Barnettem poměřovat síly v postoji a dá se předpokládat, že bude chtít menšího soupeře dostat na zem, kde by na něj mohl aplikovat svoje velice solidní jiu-jitsu v kombinaci s údery. Pokud by se mu to podařilo, je dost možné, že by zápas mohl vyhrát, protože Barnett na zemi nepatří k těm nejlepším.

Jestli si Martin Buday připíše svoji první výhru v UFC se dozvíme už tuto neděli brzy ráno. Prelims turnaje UFC on ESPN: Luque vs. Muhammad 2 začínají už v sobotu od 11:30, takže čtvrtý zápas s Martinem Budayem by mohl přijít na řadu kolem 1 hodiny ráno.

Zdroje:  Sherdog.com

Nejnovější články