Stafylokok zničil očekávaný zápas, Chimaev ale díky tomu dostane ještě zajímavějšího soupeře

Stafylokok zničil očekávaný zápas, Chimaev ale díky tomu dostane ještě zajímavějšího soupeře zdroj: Profimedia

Pořekadlo "všechno zlé je k něčemu dobré" občas platí i ve světě bojových sportů. Turnaj UFC 294 sice přišel o dva původně plánované duely, namísto nich ale dostaneme možná ještě lepší zápasy.

Když včera šéf UFC na tiskové konferenci oznámil, že se Charles Oliveira zranil a do zápasu s Makhachevem zaskočí Volkanovski, přiznal také, že neví, zda nebudou muset hledat náhradního soupeře i pro Khamzata Chimaeva. Brazilec Paulo Costa totiž na sociálních sítích odhalil, že před třemi týdny musel do nemocnice, jelikož měl problémy s loktem. Ačkoliv on sám nepochyboval, že zápas s Čečencem zvládne, Dana White moc jistě nevypadal.

Obavy šéfa UFC se nakonec potvrdily, doktoři totiž potvrdili infekci stafylokokem a "Borrachinhu" do zápasu nepustí. Jak prozradil na sociálních sítích, problémy se u něj objevily už před 8 týdny, ale vypadalo to, že antibiotika zabraly a on dokonce odcestoval do Abu Dhabí, kde se však stafylokok znovu ozval. Pět týdnů před plánovaným zápasem tak podstoupil operaci a dostal opět antibiotika. I přes to, že kvůli tomu dva týdny trénoval jen s jednou rukou, byl Costa připraven do zápasu nastoupit. Doktoři ale zjistili, že stafylokok stále žije a bude tedy nutný další zákrok a medikamenty.

"Costa je zraněný, slyšeli jste všechny ty klepy, co lítají kolem. Čtyřka welterové divize (77 kg) Khamzat Chimaev jde nahoru do střední váhy (84 kg) a bude čelit světové jedničce welteru Kamaru Usmanovi," oznámil nový zápas ve videu sám Dana White a bylo vidět, že z něj má velkou radost. "Vidíme se v Abu Dhabí!" vzkázal na závěr fanouškům s upřímným úsměvem.

Podle Costova vyjádření, které následně smazal, UFC o celé situaci od začátku vědělo, a tak se dá předpokládat, že náhradníka potají domluvili už před nějakou dobou. To ale samozřejmě není tak líbivý příběh jako to, že Usman zvedl vhozenou rukavici jen pár dní před zápasem. Nic to ovšem nemění na tom, že dostáváme asi ještě zajímavější souboj, než byl ten původně plánovaný. Oba dva totiž společný zápas hecovali už pěkně dlouho. Jednání se ale zřejmě zasekla na tom, že Usman nechtěl jít ve váze do 84 kg. Můžeme jen spekulovat, co ho donutilo změnit názor, možná mu ale UFC slíbilo, že v případě vítězství dostane ve střední váze zabojovat o titul, když ho už nemá v držení jeho kamarád Israel Adesanya?

Má ale Usman na to, aby po sérii dvou porážek vykolejil rozjetý vlak neporaženého Khamzata Chimaeva? Papírově by to měla být jasně nejtěžší zkouška v dosavadní Čečencově kariéře, jaká ale bude realita, to se dozvíme až 21. října na UFC 294. Ať už ale bude výsledek jakýkoliv, nejspíš to hodně zamíchá kartami ve střední i welterové váze.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články