Stephen Thompson pyká za soupeřův prohřešek. UFC mu nechce zaplatit

Stephen Thompson pyká za soupeřův prohřešek. UFC mu nechce zaplatit zdroj: Getty Images

Stephen Thompson o víkendu odmítl zápas s Michelem Pereirou, čímž se zřejmě zprotivil UFC. Nyní marně čeká na peníze.

Na kartě turnaje UFC 291 bylo z čeho vybírat, o známá jména rozhodně nebyla nouze. Diváci však přišli o slibnou bitvu mezi Stephenem Thompsonem a Michelem Pereirou. Druhý jmenovaný bojovník totiž překročil stanovený váhový limit o 1,5 kilogramu, což Thompson odmítl akceptovat.

Svůj pohled na věc vysvětlil v rozhovoru s Arielem Helwanim. “Dávám těm klukům šanci dostat se nahoru. Ale kdykoli někdo z nich neudělá váhu, působí to na mě trochu jako facka. Když podepíšeš smlouvu, dáváš slovo chlapa, což pro mnoho lidí už v dnešní době moc neznamená, ale pro mě ano. Dáváš slovo, že dodržíš smlouvu, aby se zápas mohl uskutečnit.”

Thompson je přesvědčen, že by zápasníci měli za nesplnění váhy nést větší zodpovědnost. Během rozhovoru zdůraznil, že on sám smluvený limit vždy splnil, což je i důvod, proč pro tyto případy nemá pochopení. A aby podobným zádrhelům předešel, rovnou vzkázal všem bojovníkům welterové divize, kteří by s ním chtěli poměřit síly, aby si váhu opravdu pohlídali, jinak se zopakuje situace s Pereirou a k zápasu nedojde.

Američan má stále v paměti těsný zápas s Darrenem Tillem, který prohrál možná právě kvůli tomu, že soupeř nesplnil váhu. Tehdy se zařekl, že už hříšníkům nebude vycházet vstříc. Na šéfa UFC ale evidentně moc dobrý dojem neudělal. Organizace mu dala velmi nevybíravým způsobem najevo, co si o jeho rozhodnutí myslí. Jak informoval novinář Mike Bohm, Thomson od UFC nedostal ani dolar.

Čtyřicetiletý bojovník během rozhovoru potvrdil, že na účet zatím nic nedorazilo, jeho management tento nepříjemný problém aktuálně probírá se zástupci organizace. Zatím pevně věří, že se celá záležitost vyřeší. “Vím, že je Dana White na dovolené. Ten chlap je workoholik, takže si to zaslouží, ale mám pocit, že se o mě UFC postará,” řekl s tím, že zřejmě bude muset počkat, až dovolená velkého šéfa skončí.

A pokud by náhodou nakonec přece jen nedostal zaplaceno? “Budu zklamaný,” svěřil se. “Kdo by nebyl? Objevíte se, jste na místě, neudělali jste nic špatně, zatímco váš soupeř ano. Bylo by opravdu nepříjemné, kdyby tomu tak bylo. Ale protože jsem pozitivní člověk, cítím, že se ke mně zachovají správně. Proto se teď ještě usmívám.”

Závěrem připomněl, že ačkoli k zápasu nakonec nedošlo, investoval do něj hodně sil a peněz během přípravy. I proto je pro něj důležité, aby neodešel s prázdnou. Je ale otázkou, zda se Dana White s těmito argumenty spokojí.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články