Superman na obzoru, Reyese vypnul předním direktem. Poprvé jsem na zápas trénoval, smál se po výhře

Superman na obzoru, Reyese vypnul předním direktem. Poprvé jsem na zápas trénoval, smál se po výhře Ryan Spann vs. Dominick Reyes | zdroj: Profimedia

Dominick Reyes bohužel opět padl a ani tentokrát to nebyl pěkný pohled, Američan Ryan Spann ho tvrdě knockoutoval už po minutě a dvaceti vteřinách. Teď by rád odvetu s krajanem a začíná také pokukovat po titulu.

Američan Ryan "Superman" Spann už v UFC bojuje nějaký ten pátek, celkem v elitní organizaci stihl už 9 zápasů, z nichž pouze dvakrát odcházel jako poražený. Po posledním výkonu se ale dostal do záře reflektorů, když na ostře sledovaném turnaji v New Yorku sestřelil Dominicka Reyese.

Ten přitom v roce 2020 vystoupal až na vrchol divize a podle mnohých dokonce v pětikolové bitvě porazil tehdejšího šampiona Jona Jonese. Rozhodčí mu ale vítězství nedali a od té chvíle, jako by se v Reyesovi cosi zlomilo. Následně prohrál na konci druhého kola s Teixeirou a vyfasoval brutální KO loktem od Procházky, po němž si musel vybrat dlouhou pauzu na zotavení.

Návrat po více než roce ale Dominickovi nevyšel. Ryan Spann přeskočil úvodní oťukávačky a rovnou pálil ostrými. Bylo vidět, že tím Reyese trochu zaskočil. Z gilotiny sice ještě utekl, nebo mu spíš soupeř dovolil utéct. Po minutě a 18 vteřinách ale putoval k zemi definitivně. Opakované záběry ukázaly, že ho Spann vypnul předním direktem do obličeje. Jasný důkaz, že musí mít v rukách šílenou ránu, anebo se Reyesova odolnost po knockoutu od Procházky o dost snížila.

"Trénoval jsem, doslova jsem trénoval. Nikdy před tím jsem se na zápasy nepřipravoval," odpověděl vítěz s úsměvem na otázku, čemu připisuje tak dominantní vítězství. Díky řádné přípravě se prý nebál, že bude v průběhu souboje unavený, což ho prý svazovalo už od dob zápasů v amatérech. 

"Dotáhl to takhle daleko, takže očividně trénoval. Ale tři týdny shazoval váhu, a pak jsme se tři týdny soustředili na přípravu, namísto šesti týdnů, jak to bylo teď," upřesnil v zákulisí Spannův trenér. Americký fighter přezdívaný "Superman" pak dodal, že miluje jídlo, a tak po zápasech i rychle nabírá na váze. Navíc měl prý pocit, že nepotřebuje tolik trénovat, protože má přirozený talent a je lepší než spousta ostatních. To se teď ale změní, slíbil, že do tělocvičny zamíří hned v pondělí.

Vítězstvím nad sedmým Reyesem v žebříčku polotěžké divize nejspíš hodně poskočí. On sám by rád příště soupeře z nejlepší pětky, přičemž specifikoval, že nechce čtyřku, trojku ani dvojku. Očividně by tedy rád oplatil porážku Anthonymu Smithovi, který ho loni v září uškrtil už v prvním kole. Zajímavý by ale jistě byl i souboj s šestým Jamahalem Hillem, který také nejde pro KO daleko.

Potenciální souboj s Procházkou je zatím hudbou budoucnosti. Pokud ale bude Spann vítězit v podobném duchu jako nad Reyesem, nemusel by být vůbec daleko. On sám už titul vyhlíží. Když dostal na tiskové konferenci otázku, zda v titulovém zápase favorizuje Procházku nebo Teixeiru, odpověděl: "Je mi to fuk, ale vítěz bude mít něco, co chci."

Zdroje:  UFC

Nejnovější články