Turnaj UFC 300 dostal další hodně zajímavé zápasy, do hry se vrátí pás pro největšího tvrďáka

Turnaj UFC 300 dostal další hodně zajímavé zápasy, do hry se vrátí pás pro největšího tvrďáka Dana White ukazuje unikátní pás BMF ("baddest motherfucker") pro největšího tvrďáka | zdroj: Profimedia

Procházka, Rakič, Oliveira, Zhang Weili... Startovka jubilejního turnaje se plní zajímavými zápasy, šéf UFC teď možná odhalil ten největší.

Je jasné, že turnaj UFC 300 bude něčím speciálním. Přestože se odehraje až 13. dubna, UFC už teď  postupně odhaluje startovku. Je jasné, že pro fanoušky v našich končinách bude hlavním zápasem duel Procházky s Rakičem, teď ale šéf organizace Dana White zveřejnil nečekanou bombu, která možná bude celé akci vévodit.

"Dohromady mají 50 vítězství, 43 ukončení, dva z nejlepších postojářů v tomhle sportu. Dva z nejodolnějších, nejagresivnějších bojovníků v tomhle sportu. Gaethje ničí všechny svými tvrdými legkicky a silnými údery. Max je mnohými považován za nejlepšího boxera v UFC a spousta borců z nejlepší desítky vypadala, že s ním do klece ani nepatří. Dva z nejlepších ve svých divizích a bude to na pět kol o titul BMF," oznámil White tradičně prostřednictvím videa na sociálních sítích.

O tom, že půjde znovu do hry pás pro největšího tvrďáka, se už nějakou dobu spekulovalo. Návrat totiž naznačili Masvidal i Diaz. Nakonec ale unikátní titul bude bránit Justin Gaethje, který ho naposledy získal díky vítězství nad Dustinem Poirierem. Holloway je pro souboj o "největšího tvrďáka" dostatečně kvalifikovaný. Zatímco ale v pérové divizi (65,8 kg) vyjma trilogie s Volkanovskim povětšinou s přehledem vítězí, poslední výlet do lehké váhy (70,3 kg) mu nevyšel podle představ a v zápase s výše zmíněným Poirierem tahal jasně za kratší konec provazu.

Čeká nás každopádně hodně zajímavý duel. Pokud Gaethje obhájí, nejspíš následně dostane šanci zabojovat o pravý pás s Makhachevem. Co by se ale stalo v případě vítězství Hollowaye? Max by mohl šampiona lehké váhy také vyzvat, zároveň by mu se mu ale otevřely dveře ke čtvrtému zápasu s Volkanovskim, pokud ten v únoru obhájí post šampiona pérové divize proti neporaženému Topuriovi. Australan by totiž určitě měl zájem o pás pro největšího tvrďáka. A stejně tak možná i Conor McGregor, pokud projde přes Chandlera.

Z původně jednorázové záležitosti se tak nejspíš stane putovní titul a BMF pás bude dodávat lesk zajímavým zápasům napříč různými váhovými kategoriemi i do budoucna. Jen by to UFC nemělo přehánět, aby mu zůstal punc unikátnosti.

bmf zdroj: Profimedia

To ale z novinek pro UFC 300 není vše. Ukáže se také rekordman Jim Miller, který se o místo přihlásil před několika dny po působivém vítězství. Nakonec sice nedostane soupeře, jakého chtěl, i přesto se ale bude jednat o hodně zajímavý fight. Takhle jej představil White:

"40 let. Je to lídr UFC v počtu vítězství, má jich 26. Taky má nejvíc ukončení v lehké váze – 16, a společně s Charlesem Oliveirou se dělí o první příčku v počtu submisí v lehké váze – 10. Teď se zkusí probojovat do nejlepší patnáctky lehké váhy, což je jedna z nejnabitějších divizí v MMA. Postaví se chlápkovi, který bude bojovat kdykoliv, kdekoliv a proti komukoliv – Bobbymu Greenovi. Ten v posledních dvou letech neviděl bodové výsledky. Jeho zápasy na body nekončí, má 20 ukončení a jeho styl je takový, že pořád tlačí a dělá akci."

Startovka tedy zatím vypadá takto:

Justin Gaethje vs. Max Holloway

Weili Zhang vs. Yan Xianonan

Charles Oliveira vs. Arman Tsarukyan

Jiří Procházka vs. Aleksandar Rakič

Aljamain Sterling vs. Calvin Kattar

Deiveson Figueiredo vs. Cody Garbrandt

Jim Miller vs. Bobby Green

Bo Nickal vs. Cody Brundage 

 

Zdroje:  Dana White - Twitter

Nejnovější články