Tvrďák Geoff Neal přiznal, že 4 kola neviděl na pravé oko a vysekl vítěznému Thompsonovi poklonu

Tvrďák Geoff Neal přiznal, že 4 kola neviděl na pravé oko a vysekl vítěznému Thompsonovi poklonu Geoff Neal | zdroj: Profimedia

Geoff Neal přišel o víkendu proti Stephenovi Thompsonovi o šňůru sedmi vítězství v řadě a přiznal těžké zdravotní problémy, se kterými letos bojoval.

Poslední UFC zápas letošního roku byl ve znamení pětikolové bitvy mezi dvojnásobným titulovým vyzyvatelem Stephenem „Wonderboyem“ Thompsonem a nadějným Geoffem „Handz of Steel“ Nealem.

V zápase nakonec rozhodla Thompsonova rychlost a jeho skvělý striking, díky kterému si dokráčel až pro vítězství na body. Geoff Neal měl během duelu pár světlých momentů, ale na to, aby pokořil svého soupeře to nestačilo. I tak na svém instagramovém profilu napsal, že si zápas užil, a to i přesto, jaké měl v tomto roce zdravotní problémy.

„Chci si udělat čas a poděkovat všem svým příznivcům a přátelům. Sice jsem neodpověděl všem, ale vězte, že vás mám rád. Výsledek nebyl takový, jaký jsem chtěl, ale i tak jsem se bavil. Musel jsem se před tímto zápasem vyrovnat s tolika problémy…měl jsem sepsi (otrava krve), srdeční selhání a tři lidi z mého rohu, včetně mého hlavního trenéra, byli pozitivně testováni na covid. I tak jsem to zvládl a bojoval jsem.“

Problémům se nevyhnul podle svých slov ani v samotném zápase. Od druhého kola neviděl na jedno oko, ale přesto se dál snažil bojovat. Na konci příspěvku vysekl také velkou poklonu samotnému Thompsonovi.

„V zápase jsem čtyři kola neviděl na pravé oko, a i tak jsem dokázal bojovat s chlapem, co nakopával zadky ostatním už v době, kdy mi bylo devět let. Nevím jak vy všichni, ale já jsem na sebe hrdý. Tleskám svým kolegům a trenérům, kteří udělali všechno, aby mě připravili na tento moment. A velký potlesk pro „Wonderboye.“ On je tou pravou definicí bojovníka. Nikdy nepřestaň být takový, jaký jsi. A řekni tátovi, že mu děkuju za vodu. P.S. Tohle není výmluva. „Wonderboy“ je zatraceně dobrý.“

Neal nezmínil, co vedlo ke zranění oka, takže se můžeme akorát domnívat, že to způsobil moment, kdy se oba borci na konci prvního kola velice tvrdě srazili hlavami a oběma po tomto střetu zůstaly v obličeji krvavé rány.

Poděkování za vodu Wonderboyově otci pak směřovalo na situaci, kdy otec a trenér Stephena Thompsona po zápase přišel za Nealem a při děkování za zápas udělal hezké gesto a nabídl mu vodu. Jde tak vidět, po kom Wonderboy zdědil svoji dobrosrdečnou povahu.

Pro Neala se jednalo o vůbec první porážku v UFC a skončila mu tak hezká šňůra sedmi vítězství v řadě. Sice Wonderboye neporazil, ale ukázal, že dokáže bojovat i proti těm nejlepším v divizi a pravděpodobně jsme jej ve velkém zápase neviděli naposled. Přeci jen je mu stále „pouhých“ 30 let a Thompson mu ukázal, že i v 37 se dají dělat velké věci a že se nemá rozhodně nic vzdávat.

Zdroje:  Instagram Geoff Neal , tisková zpráva

Nejnovější články