Udrží se "Cowboy" Cerrone v nejprestižnější MMA organizaci na světě? Šéf UFC mu dává poslední šanci

Udrží se "Cowboy" Cerrone v nejprestižnější MMA organizaci na světě? Šéf UFC mu dává poslední šanci Donald Cerrone - Alex Morono | zdroj: Getty Images

Donald Cerrone dostal od Dany Whitea poslední zápas, ve kterém musí ukázat, že ještě nepatří do starého železa.

Americký bojovník Donald „Cowboy“ Cerrone rozhodně patří k legendám MMA. Za svoji kariéru odbojoval neuvěřitelných 54 zápasů a v samotném UFC parádních 37. V nejslavnější organizaci na světě drží navíc hned několik historických rekordů – největší počet vítězství (23), nejvíce ukončených duelů před limitem (16) a nejvíce pozápasových bonusů (18).

V poslední době se tomuto bývalému vyzyvateli lehké váhy už ale zdaleka nedaří tolik, jak by on sám chtěl. Naposledy Cerrone prohrál tento víkend na turnaji UFC Vegas 26 v zápase welterové divize s Alexem Moronem, což byla už jeho šestá porážka z jeho posledních pěti duelů. I proto už začaly také silit hlasy o tom, že by mohl „Cowboy“ brzy ukončit kariéru.

Cerrone však o konci za takovéto situace nechce vůbec slyšet. Technický knockout, který schytal proti Moronovi v prvním kole, mu stále leží v hlavě a nelíbí se mu, že by do sportovního důchodu měl odejít po takové porážce. Podle toho, co řekl ESPN, se domnívá, že má v 38 letech ještě stále nějaký čas na to, aby svůj finální odkaz vylepšil.

Oddanost MMA ocenil u Cerroneho také šéf UFC Dana White, který u Cowboye vyzdvihl především to, že sice prohrál, ale i tak se dokázal poměrně rychle připravit na duel ve welterové váze ve které dva roky nebojoval. Na tiskové konferenci Dana také prohlásil, že mu chce poskytnout další zápas zpátky v lehké divizi. Zároveň však ale upozornil, že v případě prohry to pro něj už bude opravdu poslední fight v organizaci.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený mma 77 (@rare.mma)

Sám Cerrone říká, že si na rozmyšlení toho, s jakým by bojoval soupeřem, chce vzít čas. Především se teď těší na návrat za svými dvěma dětmi a rodinou, kde si chce pročistit hlavu. I tak si je ale jistý, že jeho rozhodnutí neskončit nezmění v nynější době vůbec nic a stále věří, že se v dalším zápase dokáže znovu naladit na vítěznou vlnu.

Zdroje:  ESPN , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články