UFC nekompromisně vykoplo neporaženého bojovníka, porušil bezpečnostní pravidla

UFC nekompromisně vykoplo neporaženého bojovníka, porušil bezpečnostní pravidla Ottman Azaitar | zdroj: Profimedia

Nadějný německo-marocký bojovník Ottman Azaitar měl zajištěný zápas na hlavní kartě nadcházejícího turnaje. Místo toho ale dostal padáka a s ostudou musel odjet domů.

Zajímá vás, proč se Makhmud Muradov dostal v nadcházejícím turnaji UFC 257 až na hlavní kartu? Nechtěnou roli v tomto případě sehrál bojovník Ottman Azaitar, který byl po nepochopitelném zkratu, kdy spolu s týmem těžce porušili bezpečnostní pravidla, vyloučen z organizace.

Azatair měl být v zápase proti Mattu Frevolovi velikým lákadlem. Německo-marocký fighter vyhrál 13 duelů v řadě a ve svojí kariéře nepoznal přemožitele. Až na jednu výjimku své soupeře navíc ničil tvrdými pěstmi a submisemi a pouze Kevin Koldobsky s ním vydržel bojovat všechna tři kola.

Do včerejšího dne se tak Azaitar mohl těšit zájmu novinářů i fanoušků a platil za jednoho z velice zajímavých nových talentů, od nichž se v budoucnu očekávaly velké věci. Teď však o vše nepochopitelně vlastní hloupostí přišel a UFC s ním okamžitě rozvázalo kontrakt. A co se vlastně stalo? To popsal pro server BT Sport šokovaný šéf organizace Dana White.

„Takže, Ottman a jeho tým si ustřihli bezpečnostní náramky a dali je někomu mimo bezpečnostní bublinu,“ řekl White. „Vůbec nechápu, jak to dokázali. Chlap, který je dostal, si je připevnil a objevil se na Bojovém ostrově.“

 „S taškou přelezl čtyři balkóny a vešel do Ottmanova pokoje. Tam tašku nechal, převlékl se a pak odešel. Když se ho snažila zastavit ochranka, tak pokračoval v chůzi. Je to celé špatně. Ottman je každopádně pryč. Už není bojovníkem UFC a večer nezápasí.“

Bojový ostrov (Fight Island) je kvůli koronaviru v jedné velké bublině. Na každém rohu najdete testovací místa a UFC děla vše pro to, aby do tohoto areálu nevnikla ani myška. Jakékoliv narušení této ochranné zóny by mohlo zničit celý nadcházející turnaj i následující akce. Podle posledních zpráv se naštěstí dotyčná osoba setkala s minimem lidí, takže by mělo vše pokračovat tak jak má.

Zbývá tedy jediná nevyřešená otázka – co bylo v inkriminované tašce? Na to nikdo z novinářů nezná odpověď. Blízké zdroje z UFC údajně zarytě mlčí a tvrdí, že ani oni sami nemají informace o tom, co se mohlo uvnitř nacházet. Nevyjádřil se zatím ani sám vyhozený Azaitar.

Zdroje:  BT Sport - Twitter

Nejnovější články