UFC omylem zveřejnilo chystané zápasy na léto!

UFC omylem zveřejnilo chystané zápasy na léto! zdroj: Profimedia

Vypadá to, že se v létě s UFC nudit nebudeme, v červenci nás čekají hned dva velké turnaje, na které organizace domlouvá velice zajímavé zápasy.

UFC si většinou dává maximální pozor, kdy zveřejňuje chystané zápasy. Dokud je organizace oficiálně nezveřejní, mají o nich pod hrozbou pokuty zakázáno mluvit i samotní bojovníci. Teď ale sám hlavní šéf Dana White nejspíš prozradil víc, než sám chtěl, když totiž dával rozhovor v pořadu Pivot podcast, na tabuli za ním se objevily rozpisy plánovaných turnajů. V některých případech se ale pravděpodobně jedná pouze o zápasy, které by organizace ráda domluvila, nikoliv o již dohodnuté duely.

Kontroverze budí především zápas Nate Diaz versus Khamzat Chimaev, který by se podle rozpisu měl odehrát už 2. července na akci UFC 276. Není totiž žádným tajemstvím, že se matchmakeři snažili tento souboj domluvit už v minulosti, ale z Diazovy strany přišla jasná zamítavá odpověď. Tehdy poukazoval na to, že nebude bojovat s někým, kdo je teprve začátečník a v organizaci ještě nic nedokázal. "Borz" se ale od té doby přes Burnse dostal na druhou příčku welterové divize a to už by amerického svéráze zajímat mohlo. Na druhou stranu je to pro něj maximálně nevhodný soupeř a bylo by překvapení, kdyby se zápasem souhlasil.

Dost pravděpodobně se naopak jeví hlavní zápas stejné akce, jímž by měl být souboj o titul střední váhy mezi Israelem Adesanyou a Jaredem Cannonierem. Nebylo totiž tajemstvím, že se spolu utkají.

Hodně zajímavý je ale další duel na startovce. Adesanyův někdejší dvojnásobný přemožitel z ringu Alex Perreira proti šílenému Seanu Stricklandovi. Pro Brazilce by to byl jednak stylově ideální soupeř a zároveň by ho případné vítězství rovnou katapultovalo na čtvrtou příčku střední váhy. Pokud se tedy informace potvrdí, UFC by zřejmě rádo, aby se "Poatan" co nejdříve opět utkal s šampionem Adesanyou. Není se čemu diviti, middleweight divize se dlouhodobě potýká s nedostatkem neotřelých a adekvátních vyzyvatelů, přičemž tento zápas by měl i potřebný příběh.

Do oktagonu se zřejmě vrátí i populární Sean O'Malley, který by měl nastoupit proti desátému muži bantamové váhy - Pedro Munhozovi.

Duel Robbie Lawler vs. Bryan Barberena už potvrzen byl. Nikterak překvapivý není ani ženský zápas Miesha Tate - Lauren Murphy

Na konci června na akci UFC 277 se pak chystá dlouho očekávaná bitva v těžké váze mezi Jonem Jonesem a Stipem Miocicem. Na stejné akci se pobijí také konkurenti Jiřího Procházky z polotěžké váhy - Magomed Ankalaev a Anthony Smith.

Zdroje:  The Pivot podcast

Nejnovější články