Zápas dvou nejlepších šampionů ve svých vahách se odkládá. Jones chce Miocice ve vrcholné formě

Zápas dvou nejlepších šampionů ve svých vahách se odkládá. Jones chce Miocice ve vrcholné formě Jon Jones - Thiago Santos, UFC 239 | zdroj: Profimedia

Jon Jones, podle mnohých nejlepší MMA bojovník všech dob, je natěšený na svůj debut v těžké váze. Na Stipeho Miocice si ale bude muset počkat až do září.

Jon Jones slibuje návrat do klece UFC už hodně dlouho, ale teď už to konečně vypadá, že se začíná rýsovat datum i jméno soupeře. Před týdnem šéf UFC Dana White prohlásil, že by rád, kdyby Jones bojoval už v červenci, a že jako jeho soupeř by dával smysl bývalý šampion těžké váhy Stipe Miocic.

Nakonec to sice na Jonesův návrat v červenci nevypadá a bývalého šampiona uvidíme v akci až o pár měsíců později, ale s největší pravděpodobností bude jeho soupeřem právě Miocic.

O odklad zápasu podle všeho požádal Stipe, který se chce na bývalého šampiona polotěžké váhy pořádně připravit. Na Twitteru o tom informoval sám Jones:

„Stipe říká, že bude ve své nejlepší formě v září. Jsem zklamaný, ale trpělivý, chci nejlepšího šampiona těžké váhy všech dob v nejlepší formě. Počkám si do září. Žádné výmluvy.“

Sám Jones je rozhodnutím o odložení zápasu na září skutečně zklamán, což napsal také v odpovědi jednomu ze smutných fanoušků: „Je to opravdu na houby, moji trenéři a jejich rodiny se rozhodně těšily na tento zápas. Lhal bych, kdybych řekl, že jsem dneska nebyl zklamaný,“ prohlásil Jon, který se po vyhazovu od svého dlouholetého trenéra Mika Winkeljohna uchýlil mimo jiné pod křídla bývalého šampiona muší a bantamové váhy Henryho Cejuda v Arizoně, kde si tréninkové podmínky velice pochvaluje.

Stipe Miocic - Francis Ngannou Stipe Miocic - Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

Pokud se zápas mezi Jonesem a Miocicem skutečně podaří uskutečnit, bude to jeden z nejzajímavějších soubojů za poslední dobu. Jones totiž správně poukázal na to, že Miocic byl nejlepším šampionem těžké váhy v historii UFC. Vyhrál totiž celkem 6 titulových zápasů a dokázal svůj titul obhájit třikrát v řadě, což se ještě žádnému jinému šampionovi v nejtěžší váhové divizi nepodařilo. Před rokem sice o titul přišel v zápase se současným králem Francisem Ngannouem, ale pořád je na druhém místě v žebříčku a i ve svých 39 letech je právem považován za jednoho z nejlepších v těžké divizi.

34letý Jones byl zase s přehledem nejdominantnějším šampionem v polotěžké váze, stal se vůbec nejmladším šampionem v historii UFC (ve 23 letech) a následně vyhrál celkem 14 titulových soubojů. Naposledy bojoval před 2 lety, kdy kontroverzně porazil na body Dominicka Reyese, načež se poté vzdal titulu a ohlásil odchod do těžké váhy. Od té doby se však Jones kvůli sporům s UFC ohledně finančních podmínek i svým osobním problémům s alkoholem v kleci neukázal.

V souboji se Stipem však nepůjde jen o to, kdo je lepší, ale duel bude mít nejspíše i titulovou příchuť. Vzhledem k tomu, že šampion Francis Ngannou bude pravděpodobně do konce roku mimo hru kvůli operaci kolene, kterou nedávno absolvoval, a také kvůli problémům s UFC, které mu nechce dát požadovanou výplatu a pustit jej do zápasu v boxu, je dost možné, že duel mezi Miocicem a Jonesem tak bude zároveň soubojem o prozatímní šampionský pás těžké divize.

Zdroje:  BJPenn.com , mmajunkie.com

Nejnovější články