Usman a Namajunas prozradili, jak prožívali šílený zápas svého kamaráda Gaethjeho

Usman a Namajunas prozradili, jak prožívali šílený zápas svého kamaráda Gaethjeho Justin Gaethje vs. Michael Chandler | zdroj: Profimedia

Tenhle zápas zvedal diváky ze sedadel. V zákulisí se mezitím do boje připravovali kolegové jednoho z aktérů, ani oni nemohli odtrhnout oči.

O víkendu se na hlavní kartě UFC 268 sešli hned tři týmoví parťáci - Justin Gaethje, Rose Namajunas a Kamaru Usman. Původně měli nastupovat hned po sobě, nakonec se ale podařilo zápas Gaethjeho přesunout na začátek, čímž vznikla krátká časová pauza. Uznávaný kouč Trevor Wittman tak mohl alespoň chvíli věnovat pozornost šampionce, za což byla Rose hodně vděčná.

Na pozápasové tiskové konferenci se jí jeden z novinářů zeptal, jestli dechberoucí bitvu svého týmového kolegy s Michaelem Chandlerem sledovala. Americká bojovnice přiznala, že v případě Gaethjeho to ani nejde jinak. "Něco v tom, jak bojuje, vás dostane. Rozbušilo mi to srdce. Obvykle se na jiné zápasy nedívám, občas je zkontroluju na obrazovce během rozehřívání, ale většinou jsem dost soustředěná na sebe. Ale na tohle se nedalo nekoukat. Ještě, že tam pak byla krátká pauza před mým zápasem," popsala šampionka své pocity.

"Jsem ráda, že vyhrál a že to byl klasický vzrušující Gaehtjeho styl. Ale bylo to těžké," přiznala Namajunas, které se o pár desítek minut později podařilo titul těsně uhájit před Číňakou Weili Zhang.

Rose Namajunas - Weili Zhang Rose Namajunas - Weili Zhang | zdroj: Getty Images

A zápas svého kamaráda si nenechal ujít ani šampion Kamaru Usman, kterého v hlavním souboji večera čekala náročná odveta s Colby Covingtonem.

"Je to šílenec. Však jsem s ním musel bojovat každý den na tréninku. Pro nás to bylo jen...prostě jsme na něj vzadu v zákulisí křičeli pokyny - klid, neblázni,... Jako by nás mohl slyšet," přiblížil se smíchem, jak zápas kolegy prožívali. "Je to speciální bojovník, speciální sportovec," dodal na adresu Gaethjeho.

Kamaru Usman vs. Colby Covington I podruhé byl zápas dvou nesmiřitelných rivalů velice těsný, ale i podruhé jej vyhrál šampion Kamaru Usman. | zdroj: Getty Images

Trenér Trevor Wittman nakonec dovedl všechny své svěřence k vítězství a znovu ukázal, že je právěm považován za jednoho z nejlepších koučů MMA na světě. Aktuálně už však trénuje pouze "vyvolené" a svůj čas věnuje také do navrhování a výroby vybavení pro bojové sporty, které prodává pod značkou ONX Sports.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články