Usman vs. Burns: První letošní titulový zápas UFC je za dveřmi a bývalý šampion Woodley tipoval, kdo jej vyhraje

Usman vs. Burns: První letošní titulový zápas UFC je za dveřmi a bývalý šampion Woodley tipoval, kdo jej vyhraje Tyron Woodley, UFC 235 | zdroj: Profimedia

Kdo o víkendu zvedne nad hlavu šampionský pás welterové váhy UFC? Bývalý šampion Tyron Woodley nabídl svoji analýzu.

Do turnaje UFC 258, na kterém se odehraje první titulový zápas letošního roku mezi šampionem welterové váhy Kamaru Usmanem a jeho vyzyvatelem Gilbertem Burnsem, zbývá už jenom pár dní a plno expertů a bojovníků už přišlo se svými analýzami.

Na tento duel se zaměřil také Tyron Woodley, který je bývalým držitelem titulu welterové divize a s Usmanem i Burnsem už bojoval (a oba zápasy prohrál). Podle jeho názoru je Kamaru poslední dobou od organizace až moc protlačovaný, což by mohlo skončit jeho porážkou. Domnívá se, že ho čeká podobný osud jako Rondu Rousey, Conora McGregora nebo Paige VanZant, kteří také v některých zápasech nesplnili to, co se od nich očekávalo.

Woodley nepopírá, že je Usman dobrý bojovník, který umí být velice důsledný, ale zároveň však podotýká, že mu moc nehraje do karet to, že ho Burns zná ze společných tréninkových let a v mnoha věcech ho převyšuje.

„Gilbert je tvrďák," prohlásil Woodley v rozhovoru pro LowKick MMA„Je to lepší grappler a má tvrdší údery. Myslím, že když Usman s Gilbertem trénoval, tak na zemi moc často nevyhrával. Když to takový bojovník (Burns) ví, může bojovat efektivněji v postoji, protože i když ho vezmete na zem, tak má svoje páky na nohy.

„Když ho Burns sundá na zem, tak mu může vlézt na záda, udělat armbar nebo rear naked-choke. Je na velmi vysoké úrovni. Usman na tohle bude muset neustále myslet. Domnívám se, že Gilbert po něm půjde opravdu tvrdě. Má šanci stát se šampionem. Myslím, že to bude dobrý fight.“

O svých grapplerských kvalitách je přesvědčený i Burns, který se na předzápasové tiskové konferenci nechal slyšet, že je schopný svého nadcházejícího soupeře donutit kapitulovat za jakékoliv situace. „Vím, že mohu Usmana donutit odklepat kdykoliv a kdekoliv,“ řekl Burns. „Ze spodku, z topu, na pletivu – kdekoli. A on by si na to měl dávat pozor, protože to zná. Ale jak řekl: ‚Lidem je jasné, kdo vyhraje.‘ Ano, lidé to vědí – a on to ví také.“

A ano, Usman tuší, že ho nečeká lehká zkouška. Přesto je přesvědčený, že ji zvládne a opět pozvedne nad hlavu šampionský pás. „Burns je momentálně nejnebezpečnější chlap v naší divizi,“ uznává Usman. „Zná mě a má teď slušnou šňůru vítězství, takže je hodně sebevědomý.

„Ale já bojoval s Demianem Maiou, který je pravděpodobně nejlepším grapplerem, kterého jsme kdy mohli vidět v MMA. Čelil jsem Sergiu Moraesovi, který je také neskutečný grappler. Burns je opravdu nebezpečný, ale tentokrát to nebude jeho čas.“

Zda Usman nakonec doopravdy obhájí pozici krále welterové váhy nebo ho na jeho místě vystřídá Burns se dozvíme už v noci ze soboty na neděli. Hlavní zápas by měl začínat mez 6-7 hodinou ranní a my vám z něj krátce po skončení přineseme reportáž. Stejně jako z dalších zajímavých duelů, které nás v rámci UFC 258 čekají.

Zdroje:  LowKick MMA , tisková zpráva

Nejnovější články