„V UFC jsem zatím udělal kulové, musím pořádně makat,“ řekl mladý těžkotonážník, který se parádním TKO zachránil před vyhazovem

„V UFC jsem zatím udělal kulové, musím pořádně makat,“ řekl mladý těžkotonážník, který se parádním TKO zachránil před vyhazovem zdroj: Getty Images

V souboji dvou těžkých vah, kteří bojovali o udržení v UFC byl nakonec šťastnější Chase Sherman, který Jareda Vanderaa nekompromisně ukončil ve třetím kole.

Na hlavní kartu turnaje UFC Vegas 58 se dostal také zápas dvou těžkotonážníků s „nožem na krku“. Jared Vanderaa se zde střetl s Chasem Shermanem a oba věděli, že musí vyhrát, protože je velká šance, že s poraženým UFC rozváže smlouvu.

Chase Sherman měl na kontě totiž 4 porážky v řadě a případná pátá prohra by pravděpodobně znamenala vyhazov. Podobně na tom byl i Vanderaa, který prohrál poslední tři zápasy a věděl, že aby měl klidný spánek, musí vyhrát.

Sherman už jeden vyhazov z UFC zažil, když ze sedmi zápasů vyhrál jen dva, ale dokázal se po třech přesvědčivých výhrách v jiné organizaci dostat zpět. Vanderaa se do takové situace ani nechtěl dostat a na zápase bylo vidět, že oba borci mají velkou motivaci vyhrát.

Od prvního kola se do sebe oba těžkotonážníci pustili tvrdými údery a zakrátko bylo jasné, že tuto bitvu budou chtít rozhodnout v postoji a svými pěstmi. Zatímco Vanderaa vypadal o něco silnější, Sherman byl zase rychlejší a dokázal svého soupeře o něco více trefovat. Podobným stylem zápas pokračoval i ve druhém kole, kde se oba bojovníci dostávali do tvrdých přestřelek a oba ukazovali jak tvrdé pěsti, tak ještě tvrdší brady.

Navrch měl ale přece jen o něco více Chase Sherman a Vanderaa i jeho kouč věděli, že aby vyhrál, musí zápas ukončit. Do třetího kola tak šel Jared hodně silně a začal Shermanovi činit pořádné problémy. Byl aktivnější, lépe trefoval a tvrdé přestřelky většinou vyhrával.

Jenomže Sherman jednu takovou přestřelku odmítl prohrát a když už se Vanderaa stahoval zpět, pronásledoval jej dál se svými údery. Jedním z nich jím viditelně otřásl, ucítil krev a spustil na Vanderaa krupobití asi dvaceti úderů spolu s občasnými lokty. To už ani tvrdá brada amerického bojovníka nevydržela a ten šel u klece do kolen. To rozhodčímu stačilo na to, aby zápas ukončil a zachránil Vanderaa od dalšího bití.

„Je to skvělý pocit, víš co tím myslím,“ řekl vítěz Chase Sherman v pozápasovém rozhovoru Michaelu Bispingovi. „Abych byl upřímný, mám v UFC už 13 zápasů a zatím jsem tady udělal kulové, takže při vší úctě, musím jít pryč od tohoto mikrofonu a jít na sobě makat. A příště, až něco opravdu udělám, tak mi ho můžeš dát před obličej,“ řekl skromně, ale docela pravdivě Chase Sherman.

Ten si tak po čtyřech prohrách v řadě připsal důležité vítězství a navíc si svým ukončením vysloužil bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články