Video: Nenápadný rekordman v UFC. Takhle brutálně o víkendu za 23 vteřin sestřelil nováčka

Video: Nenápadný rekordman v UFC. Takhle brutálně o víkendu za 23 vteřin sestřelil nováčka Jim Miller zvládl svoji 25. výhru v UFC za pouhých 23 vteřín. | zdroj: Getty Images

UFC Veterán Jim Miller sice nemusí svým vzhledem nahánět moc strachu, ale jeho rekord mluví za něj. Podívejte se, jak si poradil s nováčkem v UFC.

 

Jim Miller sice nikdy nedosáhl na titul šampiona, ale rozhodně se nejedná o žádného „béčkového“ zápasníka. Tento dnes už 39letý americký veterán bojoval s těmi nejlepšími, a i když občas nevyhrál, jeho zápasy nikdy nenudí.

Stejně jako jeho zatím poslední fight na víkendovém turnaji UFC Vegas 74, který skončil už za 23 vteřin. Miller v něm nastupoval proti nováčkovi v organizaci Jesse Butlerovi, který měl do té doby skóre 11-5 a vzal zápas jen 2 dny před utkáním.

Do boje sice Jessee vlétnul nebojácně, ale záhy tvrdě poznal, že s takovým zkušeným veteránem, jako je Jim Miller, není v kleci moc velká legrace. Butler několikrát zaútočil, ale jeho útoky Miller bez problémů odrazil a začal jej tlačit ke kleci. Americký veterán si tak vynutil kontry, na které čekal a pod jedním z pravých háků se potopil a vrátil palbu vlastním levým hákem přímo na čelist soupeře. Butler byl v tu ránu mimo a Jim mu přidal ještě zvedák na cestu.

Už tak působivé KO (za které dostal bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera) bylo ještě působivější proto, že znamenalo Millerovo 25. vítězství v UFC, čímž ještě navýšil dosavadní rekord, který už předtím držel. Až na druhém místě jsou shodně s 23 výhrami Andrei ArlovskiDonald Cerrone.

Jim také vede v počtu zápasů v UFC. Od roku 2008, kdy se tam dostal, v nejlepší MMA lize světa absolvoval celkem 42 zápasů a vede nad druhým Arlovskim, který jich má 40.

Mimo to je Jim na druhém místě v počtu ukončených zápasů před limitem (celkem 17) a na Charlese Oliveiru mu tak chybí pouze dva zářezy.

Po zápase poděkoval Miller svému soupeři. „Víte, hrozně moc si Jesseho vážím, vzal ten zápas jen 2 dny předem, což vyžaduje pořádné koule. Jsem rád, že to vzal, protože jsem potřeboval tanečního parťáka. Měl jsem skvělý camp, cítil jsem se dobře, měli jsme pár změn ve jménech soupeřů, ale když jsem v pohodě, tak jsem nebezpečný pro kohokoliv na světě.“

„Jo, šel do toho silně,“ okomentoval krátký souboj. „A to mám rád, mám rád pořádnou bitku, tam mi to jde. Soupeři, kteří to se mnou zvládli dojít až na body, mě většinou zpomalují. Takže jít do toho takle a pálit ze všech stran, to je dost nebezpečné, když jdete proti mně.“

„Jak dlouho budeš pokračovat v mlácení lidí v oktagonu?“ zeptal se jej komentátor a bývalý šampion Michael Bisping. „Uvidíme. Dal jsem si cíl dostat se na UFC 300, ale chci zakončit svoji kariéru stejně jako jsem ji začal – A to je zápasit tak často, jak jen můžu,“ odpověděl Jim.

A co by chtěl takový veterán ještě v oktagonu dokázat? „Musím někomu dát kimuru,“ smál se. „Tohle byla moje páka v gymu, tímhle jsem likvidoval kluky v telocvičně po celé roky. A nikdy se mi to nepodařilo v oktagonu. Ale víte, tihle mladí kluci, nic o nich nevím, nemají co ztratit, tak ti mi nahánějí strach. Zápasím s chlapama, kteří tady už nějakou dobu jsou. V tomto bodě mé kariéry chci akorát dělat dobré zápasy, chci zápasit s chlapama, kterých jsem sám fanouškem. Jsem v pohodě jít do welterové váhy a zápasit i s klukama tam.“

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články