Video: Nového UFC šampiona přivítaly doma v Jižní Africe nadšené davy fanoušků

Video: Nového UFC šampiona přivítaly doma v Jižní Africe nadšené davy fanoušků Dricus du Plessis | zdroj: Profimedia

Vzpomínáte, jak Jiřího Procházku coby čerstvě korunovaného šampiona UFC přivítalo v Brně plné náměstí Svobody? Tak něco podobného teď zažívá i Dricus du Plessis, který před pár dny získal pás šampiona střední váhy. 

Zatímco třeba fanoušci ze Spojených států nebo Brazílie by už zřejmě z hlavy ani nedopočítali, kolik jejich země vyprodukovala šampionů UFC, jinde se jedná o historický úspěch, který může v dané oblasti obrovsky pomoct k popularizaci MMA. Sami jsme to zažili, když se v roce 2022 z Las Vegas vrátil s pásem Jiří Procházka. 

Dricus du Plessis přesně o tomhle snil a věřil, že se stane prvním šampionem pocházejícím z Jižní Afriky. To se mu minulý týden povedlo, když o pás připravil Američana Stricklanda. Úspěch je o to větší, že "Stillknocks" žije a trénuje ve své domovině, což z něj podle jeho slov činí prvního ryze afrického šampiona, což se dost dotklo třeba Israele Adesanyi, který na tom následně postavil promo ke vzájemnému souboji.

Že Dricusovo vítězství bude v jeho vlasti rezonovat, bylo jasné od prvního okamžiku. UFC totiž mělo kamery i v JAR a v přímém přenosu ukázalo oslavy, které tam propukly. Sám nový šampion sice neskrýval dojetí, ale raději zůstal pár dní po zápase v Kanadě, kde měl větší prostor, aby mohl celou situaci vstřebat. Vrátil se až nyní a hned na letišti ho čekalo hodně vřelé přivítání.

Kdy bude DDP titul obhajovat, zatím není jasné. On sám uvedl, že bude záležet na tom, co mu poví lékař. O soupeři se ale zdá být jasno, souboj s Israelem Adesanyou se měl koneckonců odehrát už loni. A pokud by "Stylebender" nemohl, hlásí se třeba Khamzat Chimaev, zájem naznačil i Alex Pereira.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články