Volkanovski o zápasu se Zombiem a plánech do budoucna

Volkanovski o zápasu se Zombiem a plánech do budoucna Chan Sung Jung - Alexander Volkanovski | zdroj: Profimedia

Úspěšným bojovníkem samozřejmě nemůže být nikdo, kdo neustojí úder. Přílišná odolnost ale může být paradoxně na škodu, když je převaha až příliš velká. Své o tom ví šampion Alexander Volkanovski.

Alexander Volkanovski o uplynulém víkendu znovu potvrdil, že sesadit ho z trůnu pérové váhy UFC nebude nic snadného. Své by o tom mohl vyprávět Chan Sung Jung, který zaskočil za zraněného Maxe Hollowaye. Korejský Zombie ale zažil totální demolici a rozhodčí Herb Dean pro jeho bezpečnost raději ve čtvrtém kole zápas pro naprostou dominanci ze strany šampiona.

"Byl tvrdý, člověče. Sežral nějaké tvrdé údery, opravdu jo. Dostál své přezdívce Zombie. Pamatuji si, že jsem ho trefoval a ruce mě bolely, tak čisté ty údery byly. Byl nahulený ale prostě šel pořád do toho," vysmekl Volkanovski Jungovi poklonu v pořadu The MMA Hour. Doufal prý, že konec přijde už v závěru třetího kola, Korejec ale přežil. Šampion ho o přestávce sledoval a bylo mu ho skoro líto. Když začala čtvrtá runda, dokonce ho nepřímo vyzval, aby se vzdal. "Řekl jsem mu: Kámo, jsi si jistý, že v tom chceš pokračovat? Nejsem si jistý, jestli mi rozuměl, ale říkal jakože jo, jasně, jo."

"Někdy jsou lidi tak tvrdí, že je to pro ně ještě horší. Nechcete je sledovat, jak je jim ubližováno, obzvlášť když bylo vidět, že on vlastně nic netrefuje."

Nabízí se tedy otázka, zda by nebylo lepší, kdyby Jungův trenérský tým hodil po třetím kole do oktagonu ručník. Podle Volkanovskiho je to ale složitý problém, protože bojovníci nechtějí, aby se za ně někdo vzdával a raději budou z boje "vyneseni na štítu". Trenéři se pak bojí toho, že na ně budou naštvaní, přesto by podle šampiona měli v první řadě dávat pozor na zdraví svých svěřenců.

Kdo Alexandera vyzve příště? Smysl by dávalo dokončení trilogie s Maxem Hollowayem, o slovo se ale přihlásil také Henry Cejudo. Toho sice šampion respektuje, ale zároveň si myslí, že by nejprve měl porazit v pérové váze někoho jiného, aby si titulový souboj zasloužil. Jediné, v co Volkanovski opravdu doufá, je, že bude moci svůj titul obhajovat na domácí půdě v Australii. Pošilhává ale také po druhém opasku do sbírky a zvažuje výlet do lehké váhy, pokud bude mít ve své divizi nedostatek právoplatných vyzyvatelů.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články