Vycházející hvězda UFC opět zářila, wrestler Bo Nickal knockoutoval soupeře už za 38 vteřin!

Vycházející hvězda UFC opět zářila, wrestler Bo Nickal knockoutoval soupeře už za 38 vteřin! Bo Nickal vs. Valentine Woodburn | zdroj: Profimedia

Mnozí mu v MMA předvídají velkou kariéru a Bo Nickal jim zatím dává za pravdu, ani tentokrát totiž nepotřeboval více než jedno kolo.

Ve Spojených státech byl Bo Nickal díky úspěchům v zápasení volným stylem za hvězdu dávno předtím, než se rozhodl začít s MMA. Jakmile tedy vstoupil do oktagonu, objevil se na radaru nejslavnější organizace. Na vstupní pohovor v podobě Dana White's Contender Series dostal pozvánku se dvěma amatérskými a jedním profi zápasem na kontě. Na šéfa a jeho dvorní matchmakery udělal dojem, nakonec ho ale stejně nechali absolvovat dva souboje.

Na vyřízení obou soupeřů nepotřeboval Nickal dohromady ani dvě minuty a bylo jasno, že se na obzoru objevil velký talent. Přesto se pochopitelně ozývaly hlasy, že jde do UFC až moc rychle a měl nejprve nasbírat zkušenosti v menších soutěžích. V premiérovém zápase tam sice letos v březnu v postoji zazmatkoval, vzniklou chybu ale vykompenzoval skvělým wrestlingem a připsal si další výhru v prvním kole.

Tentokrát se Bo musel popasovat s nepříjemnou změnou soupeře na poslední chvíli, do klece mu nakonec předhodili neporaženého "nováčka" Valentina Woodburna, který 5 ze 7 soupeřů knockoutoval. Jeho respekt budící bilance ale vzala za své hned, jakmile zápas začal.

Nickal mu hlavu zamotal neustálými náznaky takedownů, aby nakonec namísto toho zaútočil údery. Když trefil předním hákem z přískoku, bylo jasno, že je konec nejspíš jen otázkou několika vteřin. Bo pokračoval dalšími jednotlivými údery a Woodburn padl k zemi, kde okamžitě zakročil rozhodčí.

Po vítězství Nickal mimo jiné oznámil, že se brzy stane otcem, a byť má ve sportu jen ty nejvyšší cíle, priority má v osobním životě. "Je to cool knockoutovat lidi v oktagonu, ale ještě víc cool je být skvělým manželem a otcem," řekl. Na tiskovce pak mluvil také o tom, že ke všem bojovým disciplínám přistupuje stejně jako k wrestlingu a v budoucnu by rád zápasil i v boxu, thaiboxu a jiu-jitsu. Soupeřům pak vzkázal, že příště bude zase o kus lepší.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články