„Vypadáš nervózně,“ dobírá si O’Malley rivala Sterlinga před titulovým zápasem kvůli hubnutí

„Vypadáš nervózně,“ dobírá si O’Malley rivala Sterlinga před titulovým zápasem kvůli hubnutí Sean O'Malley | zdroj: Getty Images

O’Malley nejde do zápasu jako favorit, ale věří, že dokáže šampiona vypnout svojí tvrdou pravačkou.

 

„Sugar“ Sean O’Malley se v sobotu na turnaji UFC 292 pokusí vzít šampionský pás bantamové váhy Aljamainu Sterlingovi. Před vzájemným zápasem se do sebe oba pustili a O’Malley nepokrytě přiznal, že mu nevadí bojovat i po mentální stránce a dostat se soupeři do hlavy:

"Má to, co chci, má šampionský pás," řekl O'Malley v podcastu The MMA Hour. "Tak to prostě je. Jen jsem mu to dal vědět. Řekl jsem mu, ‚Hej šampione, vypadáš trochu nervózně‘, když jsem ho viděl v televizi. Jen jsem byl upřímný. Trochu tak vypadal. Možná ho to trochu dostalo. Kolik to bylo, 14, 13 dní před vážením? Jsem si jistý, že musí ještě hodně zhubnout, potýká se s těmi svými zraněními… Takže mi připadal trochu nervózní a říkal jsem si, že mu to dám najevo, a taky jsem to udělal."

Sterling je na bantamovou váhu skutečně obrovský a musí tak před zápasem vždy hodně shazovat. Toho si je O’Malley vědom a ví, že se to neobejde bez následků:

"Samozřejmě má má potíže s váhou,“ pokračoval O'Malley. „Není to žádná legrace. Chci říct, že neshazuji tolik váhy jako on, a stejně nesnáším dělání váhy, je to na nic. Takže vám garantuju, že neměl několik týdnů pořádnou večeři, a pokud ano, tak bude jeho hubnutí ještě horší.“

Do souboje Sean určitě nejde jako favorit a taky to o sobě ví. Výhodu sice bude mít v postoji, ale Aljamain několikrát ukázal, že si umí vynutit svoji doménu, kterou je wrestling a grappling.

"Je mi jedno, co lidi říkají," prohlásil O'Malley. "Když jsem šel do toho zápasu s Petrem Yanem, slyšel jsem spoustu stejných věcí, samozřejmě ne o zápase nebo grapplingu, ale že mě Petr zničí, že bych tam s ním neměl být. Pak jsem tam šel a porazil ho, udělal jsem svoji práci, takže se tím příliš netrápím. Ale souhlasím, myslím, že jeho wrestling a grappling je hrozně dobrý,“ upřímně pochválil šampionovy silné stránky.

"Jde o to, jestli ho dokážu sejmout a zhasnout mu světla dřív, než mě chytí. Je to souboj striker vs. grappler, ohledně našich taktik není žádné tajemství. Opravdu věřím, že jsem ho na 100 procent schopen vypnout. Jsem teď ku*evsky rychlý, ostrý, přesný a tu pravou ruku mu tam střelím. Když se podíváte na mou kariéru v UFC, ať už jsem je ukončil v prvním kole nebo ne, spoustu lidí jsem v prvním kole aspoň srazil k zemi.“

O’Malley tak vsází i na těžké shazování váhy, které musí Sterling podstoupit a které způsobuje, že mozek a mozkomišní mok není zcela hydratován a bojovník je tak náchylnější k knockoutům.

"On hodně hubne, a to hraje roli. Stoprocentně to hraje roli v úderech, které jste schopni absorbovat. Takže mám v plánu tam jít a rozdat mu rány, které nedokáže ustát.“

Pokud by Aljamain Sterling znovu vyhrál, obhájil by titul po čtvrté a možná i naposledy. Nechal se totiž slyšet, že shazování do bantamové váhy je pro něj opravdové peklo a raději by zápasil v pérové divizi. Navíc by tak mohl uvolnit titul pro svého kamaráda Meraba Dvalishviliho, který je divizní dvojka, zápas o titul s kamarádem ale odmítl.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články