Zatímco ničil soupeře v kleci, tak mu vybílili byt. Ciryl Gane se stal obětí oblíbené taktiky zlodějů

Zatímco ničil soupeře v kleci, tak mu vybílili byt. Ciryl Gane se stal obětí oblíbené taktiky zlodějů Zklamaný Ciryl Gane opouští oktagon po porážce s Jonem Jonesem | zdroj: Profimedia

Francouzský zápasník měl přijít o věci v hodnotě 150 tisíc euro, mimo jiné také o luxusní hodinky značky Rolex.

Ostudný trend krádeží a loupeží sportovců, který se v posledních letech šířil hlavně ve fotbalovém světě, si našel tento víkend cestu i do prostředí bojových sportů. Zloději u těchto případů obvykle využívají znalosti časového rozvrhu známých osob, u fotbalu tak dochází k vloupačkám obvykle v den zápasu fotbalisty na venkovním stadionu. A stejné taktiky využili lupiči také tento víkend v případě největší hvězdy francouzského MMA Ciryla Ganea.

Bývalý prozatimní šampion měl v sobotu večer hlavní zápas na turnaji UFC v Paříži proti Spivakovi z Moldávie. Domácí těžkotonážník si famózním výkonem došel pro TKO v druhém kole a po zápase neskrýval euforii z důležité výhry, která přišla po nezdaru v lednovém titulovém zápase s Jonem Jonesem. Radost mu ale jen pár hodin poté zkazil příjezd domů, při němž zjistil, že jeho byt v městečku Nogent-sur-Marne, které je pouze 10 km vzdušnou čarou od místa konání turnaje, byl vykraden.

Podle deníku Le Parisien přijela policie na místo činu v neděli v půl osmé ráno. Pachatel nebo pachatelé se do bytu dostali přes hlavní dveře a ukradli šperky a cennosti v celkové hodnotě 150 tisíc euro (v přepočtu přes 3,6 milionů korun). Mezi odcizenými věcmi měly být i luxusní hodinky značky Rolex. Na místě byly zajištěny stopy a také kamerové záznamy, které by měly pomoci identifikovat zloděje. Zdroj blízký vyšetřování potvrdil pravděpodobnost, že pachatelé svůj cíl před vloupáním buďto sledovali nebo měli informace od někoho z Cirylova okolí. V souvislosti s případem nebyl zatím nikdo zadržen.

Francouz si podle odhadů za svůj sobotní zápas, kde si připsal také bonus za nejlepší výkon večera, přilepšil o zhruba 410 tisíc dolarů (v přepočtu před 9,1 milionů korun). Doufejme tedy, že byl dobře pojištěný, protože jinak jej zloději připravili o podstatnou část jeho aktuálního výdělku.

Zdroje:  Le Parisien

Nejnovější články