Zdvižený palec během škrcení a tvrdé mlácení na zemi. Holland při návratu do welteru zazářil

Zdvižený palec během škrcení a tvrdé mlácení na zemi. Holland při návratu do welteru zazářil Kevin Holland - Alex Oliveira | zdroj: Profimedia

Kevin Holland si na turnaji UFC 272 poradil s Alexem Oliveirou a po delší době mohl znovu oslavit vítězství.

Kevin Holland platil v roce 2020 za jednoho z nejnadějnějších bojovníku ve střední váze. Za tuto sezónu totiž zvládl zvítězit hned v pěti zápasech a prodíral se na vysoké příčky. Nakonec ho ale dohnal jeho extrémně špatný wrestling, který mu zamezil bojovat o absolutní špičku. Po špatných výkonech se tak po čtyřech letech rozhodl navrátit do vyšší welterové divize v jejímž rámci dnes v noci nastoupil proti Brazilci Alexi Oliveirovi.

A tato změna Hollandovi opravdu svědčila. Od začátku duelu působil daleko vyrovnanějším dojmem. Nehnal se do útoku, ale čekal na vhodné momenty a svému protivníkovi neustále okopával levou nohu. To vedlo k tomu, že Oliveira ke konci prvního kola hůře došlapoval a raději tak rychlým takedownem převedl zápas na zem, kde chtěl tento souboj ukončit škrcením.

Paži sice zvládl dostat okolo oponentova krku, ale nedokázal vyvinout dostatečnou sílu, což ostatně potvrdil i Holland, který v této „nepříjemné“ pozici ukázal na kamery zdvižený palec a v relativní pohodě přečkal až do konce kola.

Na začátku druhé části navíc Holland převzal veškerou iniciativu a Oliveiru tvrdou pravou zadní doslova sestřelil na podlahu, kde ho okamžitě začal tlouct a v šíleném tempu mu na hlavu sázel jednu ránu za druhou.To nevyhnutelně vedlo k tomu, že rozhodčí po pouhých 38 vteřinách druhého kola zápas raději ukončil.

„Víte, dělám to jinak než ostatní. Ti se snaží shazovat a potom získat pás. Já jím sušenky, nabírám na váze a bojuji jako profesionál,“ prohlásil Holland v pozápasovém rozhovoru. „Upřímně vám ale všem řeknu, že jsem ochotný bojovat v jakékoliv váze, do které mě budete chtít dát.“

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články