Belattor 262 ozdobí titulová bitva mezi neporaženou Brazilkou a holandskou šampionkou v kickboxu

Belattor 262 ozdobí titulová bitva mezi neporaženou Brazilkou a holandskou šampionkou v kickboxu Juliana Velasquez | zdroj: Getty Images

Juliana Velasquez nastoupí v noci z pátku na sobotu ke své první obhajobě v muší váze Bellatoru proti Denise Kielholtz. Celý turnaj můžete pohodlně sledovat na VOYO.CZ.

Blíží se nám další víkend plný MMA a už zítra v noci otevře své brány turnaj Bellator 262. Ten láká především na hlavní zápas, ve kterém nastoupí šampionka muší váhy Juliana Velasquez proti vyzyvatelce Denise Kielholtz.

Brazilská bojovnice Velasquez, která je majitelkou černého pásu v judu, začala se smíšenými bojovými uměními v roce 2014 v regionálních jihoamerických soutěžích. Zde se prezentovala především jako velice nebezpečná strikerka se skvělým wrestlingem, díky čemuž vybojovala hned pět výher v řadě. To jí také nakonec zajistilo smlouvu v druhé největší americké organizaci.

V Bellatoru pokračovala Velasquez takřka v totožném velkolepém stylu a své soupeřky ničila neskutečným tlakem a agresivním útokem. Proti Na Liang se navíc blýskla také hodně obstojnými zemařskými schopnostmi a Číňanku donutila na začátku druhého kola po hezky provedeném armbaru odklepat. Po dalších pěti vítězstvích si tak zajistila souboj o šampionský pás.

Velasquez, která do té doby neochutnala prohru, v něm loni v prosinci nastoupila proti tehdejší držitelce titulu a také nikdy neporažené Havajance Ilimě-Lei Macfarlane. Brazilka v této bitvě ukázala větší aktivitu a zcela zaslouženě tak po pěti kolech a jednomyslném verdiktu bodových rozhodčích usedla na trůn muší divize. Nyní jí tedy čeká její první obhajoba.

V té přivítá nizozemskou bojovnici Denise Kielholtz. Tato bývalá šampionka v kickboxu, jež stejně jako její nadcházející soupeřka vlastní také černý pás v judu, se v MMA vyprofilovala ve skvělou univerzálku, která je schopná své oponentky ukončit jak v postoji, tak na zemi.

To ostatně potvrzují také její statistiky. Ze sedmi zápasů v Bellatoru prohrála pouze jedinkrát (po submisi s Vetou Arteagou) a hned v pěti případech zvládla duely ukončit před časovým limitem. Díky těmto výsledkům dokráčela až k pozici vyzyvatelky.

Velasquez proto tuší, že jí čeká velice nepříjemná soupeřka, která může zahrozit v jakékoliv situaci. „Obě máme černé pásy v judu. Denise se sice více zaměřuje na kickbox, ale souboj v postoji si umím užít i já,“ řekla Velasquez v rozhovoru pro MMA Junkie.

„Abych byla upřímná, cítím se na nohou stejně dobře, jako na zemi. Očekávám, že to vyústí v nepředvídatelný souboj, ve kterém se může stát cokoliv. Musím být ve střehu, protože je to šampionka v kickboxu, ale věřím, že mi můj delší dosah rukou dá rozhodující výhodu.“

Jak tento titulový zápas dopadne se dozvíme ostatně už v noci z pátku na sobotu. Celý turnaj Bellator 262, jenž začíná o půlnoci (hlavní karta poté ve 3 hodiny ráno), a na němž se objeví také MMA veterán Matt Mitrione, můžete sledovat na českém videoportálu VOYO.CZ.

Zdroje:  MMA Junkie , Tisková zpráva – Bellator

Nejnovější články