Bojoval s Aldem i McGregorem, teď jde boxovat bez rukavic s muzikantem

Bojoval s Aldem i McGregorem, teď jde boxovat bez rukavic s muzikantem Conor McGregor vs. Chad Mendes | zdroj: Profimedia

MMA rukavice pověsil na hřebík, vidina velké výplaty ho ale zlákala k boxu bez rukavic. Známý veterán UFC si dnes odbude premiéru v ringu. Kdo se mu postaví?

Ačkoliv Američan Chad Mendes v UFC několikrát natahoval ruku po titulu, nikdy jej nezískal. Dlouhá léta byl ale fenomenální Jose Aldo jediným, kdo na něj dokázal vyzrát. Jako druhému se to povedlo až Conoru McGregorovi, s nímž vzal zápas na poslední chvíli jako záskok právě za Brazilce. Po prohře se současným šampionem pérové váhy Alexanderem Volkanovskim pak Mendes oznámil konec kariéry.

O to překvapivější bylo, když loni vyšlo najevo, že si vyzkouší box bez rukavic. Divili se dokonce i kolegové z gymu, kteří prý jen nechápavě kroutili hlavou, když se o Chadově přestupu dozvěděli. Přestože má stále platnou smlouvu s UFC, největší MMA organizace mu start v jiném bojovém sportu dovolila. 

"Pořád mám ještě ve smlouvě s UFC 3 zápasy, ale s tím, co teď platí, to je bez šance. Prostě se mi to nevyplatí. Pokud bychom si promluvili a mohl bych to s nimi znovu projednat, tak možná, ale museli by to být opravdu dobré peníze," vysvětlil Chad, že by se teoreticky byl ochotný do oktagonu vrátit.

Nyní ho ale podle jeho vlastních slov posedl box. Ještě aby ne, za zápas si údajně přijde na stejné peníze jako šampion těžké váhy UFC v posledním zápase (600 tisíc dolarů, takřka 13 milionů korun). Pochvaluje si i to, že se v přípravě mohl soustředit výhradně na jednu disciplínu.

Jeho soupeřem bude Joshua Alvarez, který se v hudební branži snažil prorazil pod pseudonymem Famez. Po několika generických písních ale zřejmě usoudil, že si více vydělá v boxu. Mezi profesionály si vybudoval bilanci 4-0, než přišla nabídka z BKFC. 

Tam se hned v prvním klání blýskl ultrarychlým KO, na nějž mu stačilo pouhých 17 vteřin.

Ve druhém zápase sice na body prohrál, ale podle svých slov to potřeboval a udělalo to z něj lepšího bojovníka. Z veterána UFC na první pohled žádný přehnaný respekt nemá. "Rozdíl mezi Chadem Mendesem kdysi a teď je ten, že má krásnou rodinu a už v tom ringu není ochotný zemřít, já ano," nechal se slyšet. Jen pro připomenutí, nedávno přímo v BKFC jeden z bojovníků zemřel na následky pádu po KO. "Jde si jen pro šek, tak ať si ho vezme, zničí to jeho odkaz a započne můj.“

Mendes přiznává, že hlavní motivací jsou pro něj skutečně peníze, ale zároveň ubezpečuje, že je dost soutěživý na to, aby šel prohrát. A věří, že se Famez pod jeho tlakem zbortí. "Fakt, že šel v posledním zápase dvakrát k zemi, když na něj soupeř zatlačil, mi dodává sebedůvěru. Zlomím ho. Můžu garantovat, že nikdy neviděl ani necítil nikoho, jako jsem já."

Alvarez je prý naopak rád, že ho soupeř podceňuje. "Já vlastně chci, aby věřil, že mě ukončí v prvním kole," přiznal před zápasem, že na tom bude stát jeho taktika a nabídl i svou predikci vývoje zápasu. "Přežene to v prvním kole a bude překvapený, že pořád stojím i ve druhém a třetím kole. Přepadne do úderu ze zadní ruky a na něco si naběhne. A až svět uvidí, že jsem právě sundal Chada Mendese..."

Jak Mendesova premiéra dopadne se dozvíme už dnes v noci. Na startovce je kromě něj také Mike Perry, který se ve vyhroceném zápase střetne s Julianem Lanem. A také dva titulové zápasy.

Zdroje:  The Schmo , BKFC

Nejnovější články