Bojovníci se knockoutovali navzájem, jejich dvojité KO ale budí pochybnosti

Bojovníci se knockoutovali navzájem, jejich dvojité KO ale budí pochybnosti Ilustrační fotografie zápasu v Muaythai | zdroj: Profimedia

Občas se to stane, že se bojovníci "vypnou" navzájem, tenhle knockout ale spíše vypadá jako podvod kvůli sázkám.

Správné načasování, to je jeden z hlavních rozhodujících faktorů v bojových sportech. Někdy se ale stane, že se oba bojovníci trefí v jeden moment tak dobře, že jdou k zemi společně a vítězem se stane ten, který dokáže vstát. Jeden takový případ se odehrál na Muaythai akci GoSport v thajské provincii Surin.

Jak je v Thajsku zvykem, zápas vypsaný na 5 kol vygradoval ve třetím. Kongnapa Srimongkol měl mírně navrch a soupeře poslal v úvodu do počítání parádním loktem v klinči. Dennapo Sor.Thanyalak se ale rychle zvedl a chtěl pokračovat. Následně oba bojovníci rozpoutali doslova loktovanou, v níž šel první k zemi právě Kongnapa. O setinu později se ale k zemi sesunul také Dennapa.

Následující chvíle připomínaly wrestlingové divadlo, když se oba boxeři váleli po podlaze ringu a snažili se "ze všech sil" vstát. Zdálo se, že především Dennapa dost přehrává. Vysvětlením zvláštního "dvojitého knockoutu" by mohlo být, že měl zápas předem dohodnutý výsledek. V Thajsku se totiž na Muaythai sází dost peněz a mafie v pozadí někdy zatahá za nitky. Je tak možné, že Dennapa zkrátka v zápalu boje zapomněl, že má prohrát a uvědomil si to, až když poslal soupeře k zemi.

Z opakovaných záběrů je ale vidět, že Kongnapa v přestřelce trefil první. Je tedy také možné, že mozku soupeře jen chvíli trvalo, než se rozhodl vypovědět službu. Koneckonců podobné "zpožděné KO" jsme nedávno viděli i v UFC.

Na další dvojitá KO se můžete podívat zde:

Zdroje:  Muay Thai Chai

Nejnovější články