Bomba pravým hákem a vítězství Jindrové bylo blízko. Zkušená Američanka ale ustála tvrdou ránu a zápas otočila

Bomba pravým hákem a vítězství Jindrové bylo blízko. Zkušená Američanka ale ustála tvrdou ránu a zápas otočila Martina Jindrová trefila Julii Budd pořádnou bombou. Na vítězství to ale nestačilo. | zdroj: Getty Images

Martina Jindrová trefila svou soupeřku tvrdým pravým hákem a pořádně jí zatopila. Nakonec se ale z vítězství radovala zkušená Američanka

Jediná česká zástupkyně v zámořské MMA organizaci PFL Martina Jindrová (6-5) dnes nastoupila do svého šestého zápasu. Bohužel i přes velice slibný začátek pro ni nakonec zápas neskončil vítězným koncem.

PFL české bojovnici předhodilo nelehkou soupeřku v podobě ostřílené Julie Budd (17-6). Tato Američanka zápasí profesionálně už 13 let a za svou kariéru se vůbec nemusí stydět. Stala se vůbec první šampionkou pérové váhy v Bellatoru, kde svůj titul celkem 3x obhájila. Poslední tři zápasy ale prohrála a bylo jasné, že Martinu nebude šetřit.

Stejně tak se chtěla i Martina oklepat ze tří porážek v řadě, a především nahnat potřebné body k postupu do play off. Do karet jí hrál skvělý postoj i to, že je o 7 let mladší než její soupeřka. Američanka ale vyšší počet letokruhů vyvažuje svými zkušenostmi, kterých má na rozdávání. A bohužel právě ty rozhodly zápas.

Martina totiž v prvním kole trefila Julii tvrdým pravým hákem a ta byla viditelně otřesená. Bohužel česká bojovnice nešlápla pořádně na plyn a nepodařilo se jí zápas ukončit. Nakonec ji Budd zkušeně svázala do klinče a zamezila tak dalším úderům. Po chvíli se ale zase pokračovalo v přestřelkách, ve kterých měla Martina navrch a první kolo tak vyhrála.

Bylo ale vidět, že Ameřičanka po nepovedené první části nezpanikařila a do druhého kola se vrhla jakoby se nic nestalo. Začala Martinu pořádně tlačit a chodila do klinče, kde měla silovou převahu. Stejně tak ve třetím kole se hodně klinčovalo a Julia měla českou bojovnici většinu času natlačenou na kleci, kde sice nedělala žádnou velkou škodu, ale stačilo to na to, aby vyhrála i třetí kolo.

Zápas to byl velice těsný, ale všichni tři bodoví rozhodčí se nakonec přiklonili na stranu Američanky, kterou  viděli vyhrát 29-28 na body. V pozápasovém rozhovoru Budd přiznala, že první kolo pro ni bylo hodně těžké:

„Věděla jsem, že jsem vyhrála druhé a třetí kolo, ale v prvním kole jsem byla dost otřesená, dobře mě nachytala a musela jsem se restartovat a začít se znovu soustředit a jít si pro to ve druhém a třetím kole.“

„Cítila jsem, jak jsem chytila svůj rytmus a vrátila jsem se zpátky ve třetím kole. Cítila jsem, že ji trefuji údery. Ale ona je opravdu tvrdá soupeřka, věděla jsem, že je hodně dobrá kickboxerka. Ale já jsem pro to makala opravdu tvrdě, takže jsem se přes to nakonec dostala.“

Martina Jindrová si tedy bohužel zapsala druhou porážku v této sezóně základní části PFL a do play off se tak letos nepodívá. Do semifinále, které se bude konat 19. srpna, se probojovaly Larissa Pacheco, která se utká s Olenou Kolesnyk a Amber Leibrock, která nastoupí proti Marině Mokhnatkina.

Pro české barvy není červen v zámoří zatím příliš přívětivý. Minulý týden musel zkousnout porážku David Dvořák, teď i Martina Jindrová. Naštěstí máme ještě jedno želízko v ohni v podobě Terezy Bledé, která se ve svém druhém zápase v UFC ukáže už dnes v noci. Držme tedy palce, že se této talentované bojovnici podaří urvat první vítězství v nejslavnější organizaci.

Zdroje:  pflmma.com

Nejnovější články