Byl by to nejtěžší možný soupeř. "Král násilí" Mike Perry chce na box bez rukavic zlákat legendu

Byl by to nejtěžší možný soupeř. "Král násilí" Mike Perry chce na box bez rukavic zlákat legendu Mike Perry vs. Julian Lane | zdroj: Profimedia

Mike Perry jako by se pro box bez rukavic narodil. O víkendu díky vítězství nad Alvarezem dostal symbolický pás pro "Krále násilí" a snaží se domluvit dalšího soupeře. Nejradši by prý změřil síly s Masvidalem.

Američan Mike Perry sice patřil mezi výrazné postavy už během působení v UFC, výsledkově se mu tam ale vůbec nedařilo a dokázal vyhrát jen 7 z 15 zápasů. Následně se ale v roce 2021 upsal organizaci Bare Knuckle FC a v boxu bez rukavic ze sebe udělal opravdovou hvězdu. Jako by se totiž pro tenhle brutální sport narodil, o víkendu si tam připsal už čtvrté vítězství, když exšampiona lehké váhy UFC Eddieho Alvareze zdemoloval tak, že trenéři soupeře raději zápas vzdali.

"Jeho trenéři udělali správné rozhodnutí, bavíme se tady o životě a smrti. Měl zlomenou očnici, takže kdyby ho nechali pokračovat a já ho znova trefil, tak by to bylo dost strašidelné," pochválil tým soupeře, přestože byl v první chvíli zklamaný. "Říkal jsem si: sakra, zase? (předchozí zápas totiž skončil také vzdáním soupeře, pozn. red.). Chtěl jsem víc."

Perrymu sice aktuálně patří v žebříčku do 79,3 kg první příčka a ze sportovního hlediska by dávalo smysl, aby příště vyzval šampiona Davida Mundella, on i promotér David Feldman si ale zřejmě uvědomují, že bude lepší jít cestou superfigtů se známějšími bojovníky. Mike tak hned po výhře nad Alvarezem začal posílat výzvy na všechny strany. Nejprve zacílil na Conora McGregora, tam je to teď ale naprosto nereálné, ihned tedy přehodil pozornost jinam a vyzval Anthonyho Pettise, bývalého kolegu z UFC, který v letech 2013-14 kraloval lehké váze. Ten se sice v minulosti nechal slyšet, že by si box bez rukavic rád vyzkoušel, ale nedávno podepsal s Karate Combat, takže je otázkou, zda bude moct.

Na sociálních sítích pak Perry uvedl, že nejtěžším možným soupeřem by pro něj teď byl Jorge Masvidal, protože s boxem bez rukavic kdysi dávno začínal.

"Vím, že skončil, a lidi mi připomínají, že říkal, že už bez rukavic nebojuje, protože má hrozně rozmlácené ruce. Chápu to, ale taky řekl, že kdyby do toho šel, tak by to byl jeden jediný zápas, protože by si mohl rozsekat své ruce o můj obličej, to určitě. Mám pro Masvidala tem největší respekt, to proto jsem to jméno nikdy nezmínil," popovídal Mike následně v pořadu The MMA Hour. 

S Masvidalem, který teď figuruje také jako promotér hned v několika organizacích, se prý nedávno viděl na jednom z jeho turnajů. "Byl jsem trochu připitý a říkám mu: Chlape, lidi by nás strašně rádi viděli bojovat, mám tě rád, ale vydělali bychom balík pro naše rodiny a je to jenom kvůli tomu sportu. Samozřejmě on už dosáhl velkých věcí. Sledoval jsem jeho a Kimba Slice na Youtube, když jsem vyrůstal. Kdo je tím jediným, kdo není v BKFC a má zkušenosti s boxem bez rukavic? Byl by to megazápas. Jak teď na mě svítí všechny reflektory, tak se dokážu vyrovnat jeho slávě."

Masvidalovi by Perry dal přednost i před Natem Diazem. Důvodem je prý to, že u Gamebreda by o svém vítězství nebyl tak jednoznačně přesvědčený, což by ho motivovalo víc trénovat. Navíc věří tomu, že by se Jorge nechal nalákat na pořádné peníze. Možným soupeřem by ale mohl být také Darren Till, nějaká jednání už prý v zákulisí probíhají. Výzvu Perry dostal i on internetového trolla Dillona Danise, kterému poděkoval za to, že k jeho osobě přitahuje pozornost. 

Možností je tedy, zdá se, více než dost. Teď ale bude třeba nechat pěsti nějaký čas odpočinout. Perry se zároveň chystá debutovat ve filmu, o jaký snímek půjde, ale zatím nemůže prozradit.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články