Bývalí šampioni UFC uzavřou trilogii zápasem v bojovém karate

Bývalí šampioni UFC uzavřou trilogii zápasem v bojovém karate Benson Henderson vs. Anthony Pettis | zdroj: Getty Images

Dvakrát spolu v oktagonu bojovali o titul, třetí zápas si teď ale dají nečekaně pod pravidly bojového karate. Promotér prý jedná i s dalšími slavnými bojovníky.

Psal se rok 2010, když na vrchol lehké váhy organizace World Extreme Cagefighting vystoupal jistý Anthony Pettis, aby vyzval šampiona Bensona Hendersona. Po pětikolové bitvě, během níž jsme viděli i nezapomenutelný "showtime kick" (kop s odrazem od pletiva), se z vítězství na body radoval Pettis. Byl to zároveň poslední zápas v dějinách WEC, jelikož jí pohltilo slavnější UFC.

Tam Henderson brzy také získal pás a několikrát ho obhájil, než došlo v roce 2012 na odvetu s Pettisem. V té šampion vsadil na tlak a wrestling a měl od začátku jasně navrch, jenže pak si pár vteřin před koncem prvního kola vlezl do pasti v podobě armbaru o titul opět přišel. Letos v březnu pak po vypadnutí z Grand Prix Bellatoru ukončil kariéru, to se ale očividně týkalo jen MMA, neboť se před týdnem ukázal v grapplingovém superfightu.

To Pettis po odchodu z UFC totálně vyhořel v PFL. Stále ale těží z popularity, kterou si před lety vydobyl. Letos už jsme ho tak mohli vidět i v boxerském zápase, v němž porazil na body Roye Jonese Juniora. Teď si vyzkouší také plnokontaktní karate. "S nadšením oznamuji, že mé další dobrodružství bude společně s rodinou Karate Combat. Vracím se ke svým kořenům v podobě bojových umění. Jsem nejkomplexnější a nejvíc vzrušující striker v bojových sportech a ukážu světu, odkud mé dovednosti v MMA pochází. Rád bych pomohl tento sport rozvinout a nemůžu se dočkat, až pro tuto organizaci udělám show," okomentoval novinku sám "Showtime" a také se pochlubil, že dostane největší výplatu v historii Karate Combat.

Zápas Pettis vs. Henderson 3 se odehraje 15. prosince v Las Vegas a nový šéf organizace si pro fanoušky připravil skvělý dárek – souboj totiž bude možné sledovat zdarma na Youtube. Rozhodně by měl stát za to, oba exšampioni totiž mají černý pás v taekwondo a v kleci vynikali mimo jiné skvělými kopy. Nyní navíc nehrozí, že by se snažili klinčovat nebo zápasit na zemi jako v předešlých dvou kláních.

Zástupci Karate Combat také prozradili, že jednají i s José Aldem, Lukem Rockholdem, Lyotem Machidou, Michaelem "Venomem" Pagem či Darenem Tillem. Je skvělé, že se na výsluní dere také karate, byť samozřejmě v moderní verzi. Je tedy otázkou, zda se nejedná spíš o okleštěné MMA s nádechem tradičního bojového umění. Posuďte koneckonců sami:

Zdroje:  Karate Combat

Nejnovější články