Bývalý soupeř Jiřího Procházky dostal tvrdý trest za pašování drog

Bývalý soupeř Jiřího Procházky dostal tvrdý trest za pašování drog Jake Heun | zdroj: Profimedia

Když nevyšla kariéra bojovníka, dal se Jake Heun na dráhu zločinu. Spolupracoval s drogovým kartelem a nyní si posedí ve vězení.

Bývalý americký MMA bojovník Jake Heun si to neskutečně zavařil. Podle deníku Daily Mail byl totiž australským soudem v Melbourne odsouzen k sedmi letům a šesti měsícům vězení za pašování kokainu a metamfetaminu. Dle dostupných informací navíc úzce spolupracoval s mezinárodním drogovým syndikátem.

Vše prý na Heuna prasklo ve chvíli, kdy mu byl po příletu z Francie nalezen metamfetamin v obalech od sprchového gelu a kolínské vody. Po následném zadržení mu navíc bylo v telefonu objeveno několik adres, na které minulý rok pravidelně doručoval balíčky s kokainem. Heun se proti trestu nemůže odvolat a o podmínečné propuštění může požádat nejdříve za 3 roky. Očekává se také, že po odpykání trestu bude vyhoštěn z Austrálie.

Jake Heun - Vitaly Shemetov Jake Heun - Vitaly Shemetov | zdroj: Getty Images

Heun začínal se smíšenými bojovými uměními v roce 2011 a dvakrát se pokoušel přes reality show The Ultimate Fighter dostat do UFC, ale ani v jednom případě nedokázal postoupit až do finále. Valnou část kariéry proto strávil v menších amerických organizacích jako ProElite, WSOF nebo Dakota FC, kde se prezentoval jako obstojný univerzál.

Naposledy se mezi roky 2018 a 2019 objevil také v japonské organizaci RIZIN FF, kde hned při svém debutu narazil na českého samuraje Jiřího Procházku. Tomu však nebyl schopný vzdorovat ani jedno kolo a po TKO v čase 4:29 skončil namotaný v provazech. V zemi vycházejícího slunce poté sice vybojoval tři vítězství v řadě, ale kvůli častým zraněním posléze ukončil kariéru.

Zdroje:  Daily Mail

Nejnovější články