Bývalý UFC bojovník měl zabít svou přítelkyni, jeho kamarád tvrdí, že mu zápasení poškodilo mozek

Bývalý UFC bojovník měl zabít svou přítelkyni, jeho kamarád tvrdí, že mu zápasení poškodilo mozek Phil Baroni | zdroj: Profimedia

Problematický ex-fighter Phil Baroni byl v Mexiku zadržen kvůli podezření z vraždy své přítelkyně. Jeho bývalý kolega má za to, že roli v jeho jednání mohlo sehrát také poškození mozku ze zápasení.

Začátek nového roku nebyl pro MMA komunitu a pověst celého sportu příliš dobrý, velmi mírně řečeno. Po incidentu šéfa UFC, který na silvestrovské oslavě v Mexiku zfackoval svou ženu, přišla z této země totiž ještě o poznání horší novina.

Dle zpráv místních médií byl v rezortu San Pancho ve státě Nayarit zadržen bývalý MMA zápasník Phil Baroni za údajnou vraždu své přítelkyně. Baroni se měl s obětí dostat do hádky na hotelovém pokoji poté, co mu dle jeho slov přiznala k nevěře. Následovat mělo fyzické napadení ze strany Baroniho, při kterém mladá žena utrpěla fatální zranění hlavy.

Policii měl poté na místo činu přivolat sám Baroni. Jeho přítelkyně byla nalezena nahá na posteli přikrytá pouze prostěradlem, s viditelnými podlitinami na těle a bez známek života. Na fotografiích z policejního zásahu zveřejněných na stránce Observando En La Bahiá je vidět také silně zarudlá pravá ruka bývalého zápasníka. Ten teď čeká ve vazbě na ukončení vyšetřování. Je třeba však říct, že oficiálně ještě nebylo potvrzeno, že jde skutečně o Baroniho. Všechny indicie tomu ale nasvědčují.

Phil Baroni prošel během své kariéry několika význačnými organizacemi, v letech 2001-2005 působil v UFC, kam se pak ještě jednou vrátil v letech 2009-2010. Mimo jiné zápasil také v kultovní japonské PRIDE nebo v Bellatoru. Z posledně jmenované organizace byl v roce 2014 propuštěn, podle spekulací za hlasitou podporu svého kolegy Jonathana Koppenhavera, známého spíše pod jménem War Machine. Ten byl v roce 2014 zatčen za brutální napadení a znásilnění své bývalé přítelkyně a následně odsouzen na doživotí.

K evidentně velmi problematické osobnosti Baroniho se vyjádřil také legendární Josh Barnett, kterého s Philem pojilo dlouholeté přátelství:

„Zprávy ohledně Phila Baroniho jsou strašné a taky tragické. Znal jsem Phila přes 20 let a během první akce JB Bloodsport (Barnettova wrestlingová organizace – pozn. redakce) jsem viděl, že jeho osobnost a chování bylo nevyzpytatelné, emočně byl naprosto zmatený. A bylo zřejmé proč: CTE. Bylo příliš složité s ním spolupracovat a proto jsem ho nemohl dále zapojovat do show, i když jsem chtěl. Byl příliš nekontrolovatelný a tak rozervaný. Vyjížděl na mě, protože jsem ho už nemohl nasadit, tak jsem ho musel zablokovat na sociálních médiích, nemohl jsem pro něj nic moc udělat,“ napsal na Twitter krátce po zveřejnění smutné zprávy.

CTE je zkratka pro Chronickou traumatickou encefalopatii, někdy taky nazývanou jako boxerská demence. Jde o dysfunkci mozku, která je připisována vlivu četných úderů do hlavy. Spojována je hlavně s bojovými sporty nebo americkým fotbalem. Mezi četné příznaky může patřit také konfliktní chování a zvýšená agresivita.

„Bojovníci by na sebe měli dávat pozor a jejich blízcí taky musí být ostražití a pozorní. Viděl jsem úpadek člověka, s kterým jsem se tak dlouho přátelil, a bylo to srdcervoucí. A teď s tím, co se stalo v Mexiku, je to příšerné,“ uzavřel Barnett svůj příspěvek s dodatkem, že v žádném případě nechce Baroniho nijak ospravedlňovat nebo omlouvat.

Zdroje:  Twitter , tribunadelabahia.com.mx

Nejnovější články