Bývalý UFC zápasník vyzve k boxerskému souboji hvězdu amerického fotbalu

Bývalý UFC zápasník vyzve k boxerskému souboji hvězdu amerického fotbalu Uriah Hall vs. Le'Veon Bell | zdroj: Profimedia

Bývalý UFC zápasník proti profesionálnímu hráči NFL. Turnaj Jake Paul vs. Anderson Silva, ozdobí boxerský střet zástupců dvou tvrdých sportů. 

Na akci, jíž vévodí duel youtubera Jakea Paula s legendou UFC Andersonem Silvou, poměří bývalý UFC zápasník Uriah Hall síly s running backem z NFL Le’Veonem Bellem.  

Hall (17-11) působil v UFC v letech 2013 až 2022 a v té době vyzval úplnou elitu střední váhy. Vyhrál deset utkání a porazil například bývalé šampiony Chrise Weidmana a Andersona Silvu. Jamajský rodák sice nikdy nevystoupal na pomyslný vrchol, ale díky atraktivnímu bojovému stylu si našel spoustu fanoušků. Letos v létě to ale po dvou porážkách zabalil, což mu přivodilo těžké deprese. Nabídka na boxerský duel mu tak přišla vhod.

Jeho soupeřem v ringu bude Le‘Veon Bell. Bývalý running back Pittsburgh Steeler, New York Jets či Tampa Bay Buccaneers strávil v NFL 8 sezon, během kterých dokázal naběhat 6 554 yardů, zachytit 399 přihrávek a položit 51 touchdownů. 3x se zúčastnil utkání hvězd, tzv. Pro Bowlu. Odborníky a novináři byl také vybrán mezi 100 nejlepších hráčů amerického fotbalu posledních let.

V červenci letošního roku Bell oznámil, že končí v NFL a zkusí štěstí v boxerských zápasech. Začal trénovat ve Fortune Gymu uprostřed Los Angeles a svou první výhru si připsal v exhibičním utkání letos v září, kdy porazil bývalého kolegu z NFL Adriana Petersona.

Nabídku na první profesionální souboj proti ex-UFC fighterovi bez váhání přijal. „Jakmile se Most Valuable Promotion ozvalo s možností nastoupit na kartě s Jakem Paulem, řekl jsem, že do toho jdu bez ohledu na soupeře. Jakmile Hall pocítí sílu mých úderů, tak odklepe jako při škrcení,“ prohlásil Bell sebevědomě.

Poněkud silná slova na adresu soupeře, který bojuje od útlého mládí. Hall má černý pás v karate, obrovské zkušenosti s kickboxem a desítky utkání v MMA. „Le‘Veone Belle, doufám, že přijdeš v nejlepší formě a ukážeš, co umíš,“ kontroval.

Nadšení ze zápasu Hall vs. Bell neskrývá ani hlavní hvězda turnaje – youtuber Jake Paul:

„Přidání bývalé hvězdy NFL Le‘Veona Bella na naši kartu zvýší její prestiž. Nechat ho nastoupit proti tak zkušenému a nebezpečnému borci, jakým je Uriah Hall, je úžasné. Bude to ohňostroj. Bell ukázal, že to s boxem myslí stejně vážně jako já. V zápase s Adrianem Petersonem ukázal sílu, se kterou se musí počítat. Na druhou stranu, Hall se v UFC mnohokrát osvědčil a my víme, čeho je schopen.“ pochválil oba fightery kontroverzní milionář.

Kdo zvítězí? To se dozvíme již dnes v noci, kdy celý galavečer v Arizoně proběhne.

Zdroje:  espnmma.com

Nejnovější články