Český boxer Jan Maršálek sejmul svého amerického soupeře tvrdým hákem, na vítězství to ale nestačilo

Český boxer Jan Maršálek sejmul svého amerického soupeře tvrdým hákem, na vítězství to ale nestačilo Jan Maršálek | zdroj: Profimedia

Jan Maršálek byl velice blízko vítězství, když v posledních vteřinách sejmul svého soupeře k zemi. Nakonec ale prohrál na body

Na víkendovém turnaji v americkém Dallasu, na kterém se v hlavním zápase večera předvedl „Canelo“ Alvarez a Billy Joe Saunders, nastupoval také český zástupce boxu, Jan Maršálek, který dělá mimo jiné boxerského trenéra českému zástupci v UFC, Davidu Dvořákovi.

Jan začal s boxem poměrně pozdě, až ve 25 letech, ale předtím dělal sebeobranu a také MMA, ve kterém si odbouchal 12 zápasů. V boxu se ale opravdu našel a v profi zápasech si zapsal 8 vítězství (7 KO) a 2 porážky a dokonce se stal i šampionem organizace WBF.

O víkendu jej v prvním zápase boxerského turnaje, který byl vyhlášen na 4x3 minuty, čekal domácí Kelvin Davis, který byl se svojí výškou 185 cm a obráceným gardem nepříjemným soupeřem. Dokázal totiž svoji výškovou převahu dobře využívat a Jan Maršálek měl problémy dostávat se k němu na krátkou vzdálenost. Když už však vzdálenost prolomil, dokázal být nebezpečný český boxer nebezpečný.

To ukázal na konci zápasu, kdy 30 sekund před koncem čtvrtého kola sejmul Davise nádherným a tvrdým pravým hákem k zemi a poslal jej do počítání. Bohužel Davis se za 10 sekund dokázal sebrat a i když byl stále otřesený, následný tlak Honzy Maršálka dokázal přežít. Škoda, že tento knockdown nepřišel dřív, protože by pak měl český boxer více času na následné doražení. Davis měl ale z předchozích kol nabodováno ve svůj prospěch a bodoví rozhodčí jej tak prohlásili za vítěze. I tak to musel být pro Jana Maršálka skvělý zážitek a svým výkonem rozhodně neudělal České republice ostudu.

Zápas poté zhodnotil Maršálek na svém instagramu:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jan Maršálek (@jan_marshalek)

„Soupeř byl fakt dobrej... lepší než jsem čekal. A ty rány byly tvrdý. V 1. kole jsem byl totálně zaskočenej. Myslel jsem, že končíme. Ale pak jsem si řekl: ‚Kámo, ty mě nemůžeš zlomit. Já to nikdy nevzdám!‘ A za tohle jsem na sebe pyšnej. Mám z toho ve finále radost. Užil jsem si víc, než jsem kdy snil a můžu v klidu odejít. Třeba... možná..

Na celý zápas se můžete podívat zde:

Zdroje:  dazn.com , Instagram - Jan Maršálek

Nejnovější články