Fury odstoupil ze zápasu s youtuberem Jakem Paulem, ten si okamžitě našel náhradu

Fury odstoupil ze zápasu s youtuberem Jakem Paulem, ten si okamžitě našel náhradu Elitní bojovník versus internetová superstar, kdo si odnese památku v podobě trapného tetování? | zdroj: Profimedia

Tommy Fury se s Jakem Paulem neutká, ale kontroverzní youtuber zavolal starému známému a dojde tak k neplánované odvetě.

K mediálně velice sledovaném zápasu mezi internetovou celebritou Jakem Paulem a mladým boxerem Tommym Furym nakonec nedojde. Aspoň tedy ne v plánovaném termínu 18. prosince.

Podle Furyho týmu může za odstoupení ze zápasu vážná infekce a zlomené žebro. Mladší bratr šampiona těžké váhy Tysona Furyho tak kontroverzního youtubera Paula v prosinci nepotrestá, jak sliboval.

„Mám absolutně zlomené srdce, že musím vycouvat z mého zápasu s Jakem Paulem,“ komentoval situaci Tommy. „Začátek mého tréninkového kempu šel skvěle a nikdy bych nečekal, že něco zabrání mému vítězství 18. prosince. Neumím vyjádřit, jak zklamaný jsem a opravdu doufám, že to dokážeme přeložit na Nový rok. Pořád chci více než cokoliv jiného, aby se ten zápas uskutečnil. Teď se soustředím na uzdravení a nové datum zápasu,“ vzkázal zlomený Fury.

Jake Paul si o tom myslí svoje a připisuje náhlé odstoupení britského boxera psychickému tlaku, který na něm byl. „Kdo ví, co se dělo na jeho kempu,“ řekl Paul. „Bojoval jsem se zlomeným nosem, bojoval jsem, když jsem byl nemocný. Ten tlak jej dostal, podepsal se na něm trashtalk.“

Za neporaženého boxera si ale Jake Paul ihned sehnal poměrně kvalitní náhradu v podobě bývalého šampiona UFC welterové váhy Tyrona Woodleyho. S tím už bojoval letos v srpnu a porazil jej na body. Nutno říct, že pro neporaženého boxujícího youtubera byl bývalý šampion UFC první opravdu velkou výzvou a i přesto, že málem padl, nakonec vyhrál na split decision.

Jake Paul vs Tyron Woodley zdroj: Profimedia

Jejich zápas se však neobešel bez kontroverze, když se ještě před ním vsadili, že poražený si bude muset nechat vytetovat, že miluje toho druhého. Po porážce se Tyron Woodley zdráhal ozdobit své tělo takovým výrokem, ale Jake dodal, že pokud to udělá, dostane požadovanou odvetu. Bývalý UFC šampion to nakonec vyřešil poměrně šalamounsky, když si nechal slova „I love Jake Paul“ vytetovat na prostředníček. I tak mu však Paul odvetu dát nechtěl, protože tvrdil, že tetování přišlo pozdě. Teď však byl americký youtuber okolnostmi donucen svůj postoj přehodnotit:

„Odveta vždycky dávala smysl,“ přiznal nechvalně známý Američan. „Nedávala takový smysl jako kdybych bojoval s Tommym Furym, ale Woodley je připravený a nechal si udělat to tetování. Byl v podstatě jediným na seznamu, který dokáže prodat zápas. Nemůžu tam jen tak jít a bojovat s nějakým nýmandem, jako to dělá většina boxerů.“

Odveta mezi Woodleym a Paulem proběhne 18. prosince ve váze do 87 kg a je vypsána na 8 kol po třech minutách. Jake tentokrát nechce nechat souboj dojít až k bodovým rozhodčím a slibuje, že zvítězí dominantním způsobem:

„Poprvé jsem ho přeboxoval. Tentokrát jej potrestám a nenechám žádné pochybnosti,“ prohlásil sebevědomě.

Zdroje:  skysports.com , espn.com

Nejnovější články