Holandský rytíř poprvé narazil. De Ridder dostal drsné KO a Rus mu vzal titul i neporazitelnost

Holandský rytíř poprvé narazil. De Ridder dostal drsné KO a Rus mu vzal titul i neporazitelnost Anatoly Malykhin je novým dvojitým králem ONE Championship | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Hlavní zápas turnaje ONE on Prime Video 5 měl nabídnout velkou bitvu dvou neporažených zápasníků – Reiniera De Riddera a Anatoliye Malykhina. Ruský vyzyvatel však dosavadnímu šampionovi nedal nejmenší šanci a Nizozemce poslal k zemi už v prvním kole.

Bitva dvou neporažených šampionů, to není něco, co můžeme ve světě bojových sportů vidět každý den. O to větší pozornost tak lákal souboj na dnešním turnaji organizace ONE Championship mezi Holanďanem De Ridderem, držitelem titulu ve střední (ve ONE jde o váhu s limitem 205 liber/ 93 kg) a polotěžké váze (do 225 liber/ 102,1 kg) a Rusem Malykhinem, který měl v držení opasek nejvyšší váhově kategorie (do 265 liber/ 120,2 kg), i když pouze prozatímní. Ruský zápasník tak do dnešního zápasu musel výrazně ubrat na hmotnosti, protože jeho zápas s Nizozemcem se měl odehrát právě v divizi do 93 kilogramů.

V souvislosti s tím se před zápasem hojně spekulovalo, zda dokáže Malykhin splnit požadovaný limit. Zvláště pod hlavičkou organizace ONE Championship, kde je zakázáno využívat pro shazování výrazné dehydratování organismu. De Riddera však podle jeho vlastních slov případný problém s váhou netrápil:

"Není to něco, čím bych se zaobíral. Je mi to jedno. Ukončím ho, ať už naváží cokoliv,“ vyhlašoval sebevědomě úřadující dvojitý šampion krátce před oficiálním vážením. Kdyby v tu chvíli viděl do budoucnosti, možná by mu pár vrásek na obličeji přece jen přibylo. Malykhin sice nakonec váhu bez problému splnil, do klece ale nastupoval o poznání těžší než Ridder, což se mělo velmi brzy projevit i v samotném zápase.

Reinier má černý pásek v brazilském jiu-jitsu i judu a své fighty obvykle ukončuje právě na zemi. Podobný plán měl i tentokrát, jenže od první sekundy bylo jasné, že má před sebou obrovský problém. Po prvním kopu se okamžitě pokusil o strh, ale stejný úspěch by nejspíše slavil, kdyby se holýma rukama snažil dostat na zem vzrostlý strom. Malykhin se bez problému ubránil a na rozloučenou De Ridderovi ještě přidal peprný pravý hák.

Tím Rus udal tón celému zápasu. RDR se sice stále snažil dostat se svému protivníkovi na tělo a přenést souboj na kanvas klece, ale Malykhinův excelentní defenzivní wrestling neměl jak překonat. A navíc se stále více ukazoval rozdíl mezi jejich boxerskými dovednostmi. Dvě minuty do konce prvního kola tak Anatoliy plně přebral otěže fightu. Tvrdé háky na tělo kombinoval s údery na hlavu , kterým se De Ridder už nebyl schopný účinně bránit a jeho pohyb naznačoval, že je v režimu na autopilota. Půl minuty do gongu první rundy pak Nizozemce poslal k zemi brutální pravý hák přímo na bradu. Malykhin ještě přidal několik lehce zbytečných kladiv na zemi a mohl slavit zisk svého prvního regulérního titulu.

Tohle byl od ruského bojovníka skutečně excelentní a naprosto dominantní výkon, který vymazal z De Ridderova životopisu přídomek neporažený a nejspíše na delší dobu zastavil Nizozemcovy ambice v polotěžké váze. A je otázka, jak se dokáže z této porážky a drsného KO oklepat, jak naznačil na pozápasové tiskové konferenci šéf ONE Chatri Sityodtong:

„Demolice tohoto stylu může změnit bojovníka. Až si RDR a jeho tým znovu pustí tenhle zápas, myslím, že budou hodně váhat, jestli se Malakhynovi znovu postavit.“

Malykhin se oproti tomu může těšit nejen ze zbrusu nového pásu šampiona, ale také z dvojitého bonusu ve výši 100 tisíc dolarů.

Na turnaji se představil také bývalý dvojitý šampion KSW Roberto Soldič. Při své premiéře v organizaci se představil proti dalšímu neporaženému Rusovi, Muradu Ramazanovi. Očekávaný zápas ale bohužel skončil bez výsledku po sice nechtěném, ale brutálním kolenu do rozkroku chorvatského ranaře, po kterém nebyl Roberto schopen pokračovat. Souboj se tak nejspíše dočká odvety v co nejbližší době.

Zdroje:  SCMP , ONE Championship

Nejnovější články