Jake Paul se v půlce prosince utká s relativně neznámým soupeřem. Má víc KO i zkušeností než já, okomentoval svůj výběr

Jake Paul se v půlce prosince utká s relativně neznámým soupeřem. Má víc KO i zkušeností než já, okomentoval svůj výběr Jake Paul neustále překvapuje, boxovat umí lépe, než by si spousta lidí přála | zdroj: Profimedia

Po sérii zápasů s celebritami a vysloužilými zápasníky MMA se Jake Paul letos poprvé postavil opravdovému boxerovi – Tommy Furymu. Z tohoto zápasu sice vyšel jako poražený, ale zdá se, že to se svou sportovní kariérou myslí vážně a jako svého dalšího soupeře si vybral profesionálního boxera Andrého Augusta, který má na svém kontě již dvanáct zápasů.

Jake Paul může být v očích veřejnosti pořád braný jako youtuber, který by pro slávu a peníze udělal všechno. On už se tak ale rozhodně nebere a stále se snaží, aby ho i ve světě boxu brali vážně. 

I když je Američanovo dosavadní skóre 7-1, zatím se mu nepodařilo porazit profesionálního boxera. Ale to se může velmi rychle změnit. V půlce prosince se v ringu potká s André Augustem (10-1-1) v zápase na osm kol. André zápasí od roku 2013 a jeho největším úspěchem je asi vítězství v texaském programu bojových sportů, kde se stal šampionem v polotěžké váze. Od té doby překvapivě pauzíroval až do letošního srpna, kdy se vrátil vítězstvím na body. Aktuálně mu v křížové váze patří 319. místo na světě.

„Moc toho nenamluvím, jde mi hlavně o akci. Jake Paul má peníze, slávu, svůj tým a zdroje, ale nemá můj hlad. Až v ringu zazní gong, půjdu přímo za ním, rozezvoním jeho zvon a vrátím ho zpátky k YouTube,“ řekl k zápasu se slavnějším kolegou.

Paul svou volbu okomentoval následovně: „Má víc KO než já, víc výher i víc zkušeností než já, ale já rád riskuju. Jsem profesionální boxer a chci být světovým šampionem. Abych toho dosáhl, musím se utkat s lidmi, kteří boxovali celý svůj život. Chci nabýt své zkušenosti v ringu proti ostříleným borcům. Celému světu v pátek 15. prosince na DAZN dokážu, jak jsem dobrý.“

Jak již bylo zmíněno, Jake není v ringu žádným nováčkem. Mezi provazy debutoval v roce 2020, kdy se postavil rapperovi KSI. Zápas sice vyhrál na technické KO, ale veřejnost si stěžovala, že se to „nepočítá“, jelikož nešlo o opravdového sportovce. Jako svého dalšího soupeře si tedy mladší z Paulů vybral špičkového sportovce – Natea Robinsona. Což o to, sportovec to sice opravdu je, jenže se věnuje basketbalu, který hraje za Chicago Bulls. I tento zápas Jake vyhrál. Ale jak se dalo očekávat, kritiky to neumlčelo. Nejednalo se přece o žádného zápasníka.

A tak se Jake rozhodl zalovit ve vodách vysloužilých fighterů UFC. Na největší výplatu přilákal z důchodu Bena Askrena, který vždy těžil především z wrestlingu. Ani toto vítězství tak Paulovi pochopitelně kýžený respekt nezískalo. Až ex-šampion Tyrone Woodley měl být opravdovou zkouškou, tu Jake složil hned dvakrát. Nejprve na body a podruhé tvrdým knockoutem. Že boxovat umí následně stvrdil vítězstvími nad legendárním Andersonem Silvou a Natem Diazem.

Právě odveta s posledním jmenovaným se jevila jako nejpravděpodobnější další krok. Překvapilo i to, že se zápas nebude vysílat jako placený přenos. "Celá má dosavadní boxerská kariéra byla na pay-per-view, ale teď je to víc než byznys. Teď chci v ringu nabrat zkušenosti proti zkušeným fighterům." Zda se tenhle nečekaný krok vyplatí, se dozvíme 15. prosince.

Zdroje:  usatoday.com , Twitter Jake Paul

Nejnovější články