Jindrovou čeká největší zápas v kariéře. Olympijskou vítězku v judu hodlá knockoutovat a pomoci by jí v tom měla i koloběžka

Jindrovou čeká největší zápas v kariéře. Olympijskou vítězku v judu hodlá knockoutovat a pomoci by jí v tom měla i koloběžka Martina Jindrová letos zabojuje v PFL o milion dolarů | zdroj: FOTO: Se svolením PFL MMA

Sympatická ale nebezpečná bojovnice Martina Jindrová jde do boje proti neporažené americké šampionce a olympijské judistce Kayle Harisson. Do tréninku zařadila i dost netradiční metody.

Už v sobotu večer nás čeká pravděpodobně největší zápas v historii českého ženského MMA. Martina Jindrová poletí do Londýna, kde se v semifinále turnaje organizace PFL střetne se superhvězdou Kaylou Harrison.

32letá americká bojovnice dosud ve všech svých 14 MMA zápasech nenašla přemožitelku a je dvojnásobnou šampionkou PFL. K jejímu úspěchu v kleci ji nemalou měrou pomáhají obrovské zkušenosti z juda, kde se dokonce stala dvojnásobnou olympijskou vítězkou (v Londýně a v Riu de Janeiru).

Její silnou stránkou jsou tak klinče a práce na zemi, o čemž samozřejmě ví také Martina, která chce zápas udržet v postoji, kde by měla mít navrch právě ona. Jindrová je totiž velice zkušenou postojářkou, která má nespočet zápasů a světových titulů v kickboxu i thaiboxu. Česká bojovnice si je však dobře vědoma, že Harrison pro ni představuje nejnebezpečnější soupeřku, se kterou se doposud v kleci potkala.

„Čeká mě nejtěžší zápas v kariéře proti Kayle Harrison, která dvakrát vyhrála olympiádu v judu, je dvojnásobnou šampionkou PFL, dosud neprohrála žádný zápas, takže já chci být určitě první kdo ji porazí, kdo ji knockoutuje,“ řekla sympatická bojovnice na tiskové konferenci před odletem do Anglie. „Je to už za týden, takže se na tenhle zápas strašně těším. Je to pro mě obrovská výzva a myslím si, že jsem připravená úplně perfektně.“

Martina Jindrová Martina Jindrová | zdroj: FOTO: Se svolením PFL MMA

V přípravě jí kromě Petra „Píno“ Ondruše pomáhal také legendární Petr „Monster“ Kníže a společně tak vypracovali strategii, která by na zkušenou judistku mohla fungovat.

„No, ono ta strategie je vcelku jednoduchá,“ řekl Monster. „Protože rozhodně nemáme čas se připravovat na to, abychom se s ní v zápase přetahovali a zkoušeli se naučit podobné dovednosti v judu. Takže prostě taktika je jednoduchá… Knockoutovat ji v prvním kole kopem do hlavy,“ odhalil Monster se smíchem "jednoduchý" plán.

„Prostě držet distanc, pracovat z velké vzdálenosti, úhlovat to a snažit se o to, aby Kayla neudělala to co umí, aby si do něčeho vběhla,“ pokračoval Kníže, který je kromě trenéra stále aktivním zápasníkem. Zároveň dodal, že se v přípravě soustředili především na Martininy silné stránky, než aby se snažili vyrovnat se v dovednostech její soupeřce:

„Tuhle přípravu jsme zvolil výrazně specifickou, protože Martina téměř vůbec nedělala MMA a celá ta příprava spočívala v rychlosti, dynamice nohou, a v nějaké taktice nebo technice kopů. Takže jsme se snažili pracovat na těch dovednostech, které má, na té obrovské síle co má, protože Martina když kopne, tak to je jako když kopne kůň. A když to udržíme ve správné vzdálenosti a ve správném úhlu a padne to tam, tak si myslím, že může být dvojnásobná olympijská vítězka i dvojnásobná šampionka PFL, ale jak to tam padne, tak padne i ona.“

Sama Martina prozradila neobvyklou metodu, kterou používala na zlepšení síly a rychlosti svých kopů: „Celá ta příprava byla na zrychlení nohou a s Petrem jsme jezdili na koloběžce, kdy se vlastně zrychlují odrazy do kopů, takže myslím si, že i tohle dost pomohlo a bavilo mě to.“

Harrison, kromě toho, že je excelentní judistka, bude mít určitě i výraznou váhovou převahu. Martina zápasí především v pérové váze, ale kvůli tomu, že tuto divizi zatím PFL nezavedlo, bojuje v lehké divizi, do které musí hubnout jen velice minimálně. „Ze začátku jsem si myslela, že bude potřeba něco nabrat, ale nezvládla jsem to a jsem ráda, že jsem nic nenabrala, protože se takhle cítím líp,“ řekla Jindrová. „Takže já budu na zápas za shazovat 3 kilogramy, zatímco Kayla si myslím, že bude muset shazovat třeba nějakých 11 nebo 12 kilo.“

Americká judistka je nejen díky své váze výraznou favoritkou. Martině to ale vůbec nedělá problém a užívá si roli „underdoga“:

„Určitě je to jasná favoritka, ale já jsem díky tomu úplně klidná, nejsem zatím nervózní, myslím si, že kdyby to bylo opačně, tak bych byla nervózní víc. Byl by na mě větší tlak, takže za mě je možná tohle lepší, protože já nemám v tomhle zápase vůbec co ztratit. Všichni očekávají, že prohraju, takže já můžu určitě překvapit a myslím si, že mám velkou šanci to překvapení udělat.“

Zatímco na klinčování s olympijskou judistkou si bude muset Jindrová dávat velký pozor, v samotném postoji si věří a nepředpokládá, že by tam mohla Harrison něco vykouzlit:

„Myslím si, že v postoji mě moc ohrozit nemůže, protože já mám těch zkušeností oproti ní spoustu. Mám v kickboxu přes 200 zápasů, v profi mám nějakých 65 zápasů – v thajském boxu, v kickboxu, mám nějaké zápasy i v klasickém boxu. Prostě jsem fakt v postoji úspěšná, vyhrála jsem, co se dalo, a myslím si, že v postoji mě neohrozí.“

Jindrová se do PFL dostala letos na jaře, když si vítězstvím nad americkou bojovnicí Jacqueline Cavalcanti zajistila smlouvu na tuto sezónu. Následovaly dvě další dominantní výhry a Martina se tak probojovala do semifinále celého turnaje, kde ji teď čeká právě Harrison. 4 zápasy během necelého půl roku ale nejsou žádná legrace a i Martina přiznává, že se těší, až si odpočine:

„Je to hodně náročné, abych pravdu řekla, tak se i trochu těším až ta sezóna skončí, protože si budu moct odpočinout. Takže doufám, že teď ještě odzápasím dva zápasy a pak třeba 4 měsíce bude od zápasů volno, protože spoustu věcí, které bych chtěla stíhat, tak nestíhám. Hlavně nemůžu tolik jezdit na ty svoje sportovní výlety, a těším se, že budu i víc s kamarády a s rodinou, a že si od MMA odpočnu. Budu chodit hrát tenis, půjdu si kopnout fotbal,“ řekla s úsměvem úspěšná bojovnice.

V případě vítězství nad těžkou judistkou by se Martina dostala do finále, kde výherkyně bere milion dolarů (které jsou bohužel následně krutě zdaněny americkou vládou). Velkými penězy se ale Martina nenechává rozptylovat a soustředí se na zápas, který má před sebou:

„Hodně lidí se mě na to (peníze) ptá, takže spíše se nad tím zamýšlím jenom, když se na to ptají, ale úplně o tom takhle nepřemýšlím. Já se soustředím na každý zápas, který mě čeká, takže teď se soustředím na tu Kaylu a uvidí se potom. Když bych vyhrála, tak už budu ve finále a myslím si, že nad tím budu přemýšlet daleko víc.“

Harrison působí dost neohroženě a nedávno se nechala slyšet, že Martina má za sebou krásný příběh popelky, ale že její pohádka skončí, až se spolu střetnou v kleci. Analogie k popelce Martinu pobavila.

„Možná, že mě podceňuje,“ smála se. „Ať si mě nazývá jak chce, já si o ní myslím svoje a porazím ji,“ uzavřela rozhodně.

Zdroje:  tisková konference

Nejnovější články