Kontroverzní youtuber poprvé prohrál, přemožitele našel v bratrovi boxerské legendy

Kontroverzní youtuber poprvé prohrál, přemožitele našel v bratrovi boxerské legendy Fury Paula ze začátku slušně natrefoval. | zdroj: Profimedia

Jake Paul v boxerském zápase nestačil na Tommyho Furyho a byl tak nucený zkousnout první porážku ve své kariéře.

Každá cesta má svůj začátek i konec, což dnes v noci poznal i americký youtuber Jake Paul, který poprvé ve své kariéře nepříjemně narazil. Do dnešního dne si přitom v klasickém boxu nevedl vůbec špatně. Držel šest vítězství v řadě a v posledních letech dokonce zdolal dva bývalé šampiony UFC. Tentokráte však čelil čistokrevnému boxerovi, jenž mu zatopil daleko více, než i on sám očekával.

Tommy Fury přitom nepatří do absolutní elity. Před zápasem sice disponoval parádním skóre 8-0, ale většina protivníků, kterým čelil, patřila do podřadnější skupiny. Nedá se tedy říci, že by Tommy kráčel ve stopách svého slavnějšího nevlastního bratra Tysona (dva tituly v těžké váze), ale nutno dodat, že i tak umí rozdat velice slušné rány.

Tím se ostatně prezentoval i v dnešním duelu s Paulem, kde předvedl několik momentů, za které by se nemusel stydět ani jeho sourozenec. Souboj, který završil turnaj v Saudské Arábii, nepatřil k nejpohlednějším, ale některé situace přeci jen diváky ze sedaček zvedly. A jejich autorem byl primárně Fury. Působil agresivnějším a pohyblivějším dojmem a v úvodních kolech nasbíral svojí tvrdou levačkou a dobrým pohybem hromadu bodů.

Postupem času mu ale začala docházet energie a několikrát musel souboj stáhnout do klinče, aby svůj náskok neztratil. Tato pasivita se mu málem vymstila, protože v závěrečné rundě ho Paul začal prohánět po ringu a po parádní kombinaci ho dokonce sestřelil k zemi. Fury se ale i přes mírné otřesení velice rychle dostal zpátky na nohy a do konce časového limitu už žádnou další podobnou situaci nedopustil.

Výsledek tak skončil v rukou bodových rozhodčích. Ti nakonec darovali těsné, a z větší části zasloužené, vítězství Furymu (76-73, 76-76, 74-75), což Angličan hlasitě oslavil. V pozápasovém rozhovoru pak prohlásil, že se jedná o nejvyšší metu, které doposud dosáhl.

„V posledních letech mi můj život zaplňoval jenom box a nebylo to vždy pozitivní," řekl Fury. „Měl jsem zlomené žebro, zamítli mi vstup do Spojených států a všichni si mysleli, že od toho utíkám. Dnes večer jsem však vytvořil vlastní odkaz. Jsem Tommy Fury. Tenhle zápas chci věnovat své dceři Bambi. Ta je sice doma, ale už teď se nemohu dočkat, až ji uvidím. Miluju vás, holky moje.“

„Po celou dobu jsem měl sen. Měl jsem vizi, že tenhle zápas vyhraju a nikdo mi nevěřil. Teď tu stojím a všichni si to musí přiznat. Měl jsem na svých bedrech veliký tlak, ale zvládl jsem to. Tohle pro mě byl zápas o titul mistra světa. Trénoval jsem na něj opravdu tvrdě. Byl to můj osud a můj úděl.“

Paul především ke konci předvedl, že není vůbec špatným boxerem, ale i tak se musel poklonit. Na začátku rozhovoru se sice svůj výkon snažil lehce shodit na zranění a špatnou přípravu, ale v závěru přeci jen uznal, že byl Fury lepší a že si s ním v budoucnu střihne další duel. To ostatní zajišťuje klauzule, kterou mají oba borci ve smlouvách.

„Když to řeknu upřímně, tak jsem se cítil vyčerpaně,“ zaznělo z úst Paula. „V průběhu kempu jsem byl dvakrát nemocný a ještě jsem si poranil paži. Ale nebyl to můj nejlepší výkon a nechci se na nic vymlouvat. Vrátím se silnější.“

„Veškerý respekt patří Tommymu, protože vyhrál. Mě prosím nesuďte podle výher, ale podle proher. Já se vrátím. Myslím, že si tu odvetu oba zasloužíme. Byl to skvělý a těsný zápas. S rozhodčími úplně nesouhlasím, ale tak to je. To je box. Je to pokořující, ale vrátím se do tělocvičny a můžu mu to příště nandat. Myslím, že jsme dnes předvedli fanouškům skvělou show."

Zdroje:  Tisková zpráva

Nejnovější články